Banes Motor České Budějovice
13.10.2003, David Lukeš

Zemětřesení v kádru začalo!

Pokud sezóna pro HC ČB začala bídně, pak uplynulý hokejový víkend byl přímo tragický. Dvě porážky a skóre 3:13 byly poslední kapkou trpělivosti managementu klubu. "S okamžitou platností od dnešního dne jsou z kádru uvolněni brankář Vladimír Hudáček a útočník Filip Turek, jimž ve spolupráci s jejich agenty budeme hledat nové angažmá. Zároveň nám oznámil Rudolf Suchánek, že vzhledem k přetrvávajícím dlouhodobým zdravotním problémům u týmu končí," zní šokující, na druhou stranu ale ne neočekávaná zpráva z úst GM ing. Jaroslava Pařízka.
"Filip Turek a Vladimír Hudáček jsou uvolněni z výkonnostních důvodů, Rudolf Suchánek přišel před dnešním tréninkem a oznámil nám, že pro dlouhodobé zdravotní potíže končí. V klubu bude nadále pomáhat s mládeží," upřesňuje J. Pařízek a pokračuje s obhajobou svých kroků: "Turek s Hudáčkem mají slabou výkonnost. Měli být tahouny mužstva, ale to se bohužel nestalo. V současné době vyvíjíme společně s jejich agenty snahu o jejich výměnu do jiného klubu."

V poslední době se vyrojily spekulace, že za špatnými výkony mužstva stojí vnitřní rozbroje a vztahy mezi hráči. Může i to být důvodem propuštění obou hráčů? "Tak o tom nic nevím. Nějaké věci se ke mně donesly, ale opakuji, že hlavním důvodem je slabá výkonnost hráčů. Nastává přestavba týmu a můžu říct, že se nejedná o poslední změny v kádru," tvrdí odhodlaně budějovický manažer, podle něhož přetekl pohár trpělivost v nedělním utkání s Libercem. "Nechtěli jsme se unáhlovat, přes špatný start do sezóny jsme do kádru nesahali a dali hráčům příležitost. Stejně tak jsme se nechtěli unáhlovat po pátečním utkání v Pardubicích. Ale včerejší mizerný výkon v Liberci byl poslední kapkou."

Jak ale z bryndy ven? Extraligový kolotoč na budějovický rozjezd nepočká, už zítra se Jihočeši postaví na svém ledě rozjeté Slavii. Přitom ztrácejí klíčového centra a brankářskou jedničku. "Tým je třeba přebudovat. Vyvíjíme úsilí na získání posil. Chceme kvalitní hráče, ale takové, kteří budou pro tým makat. To jsme od našeho týmu čekali od začátku ročníku, ale bohužel se tak zatím nestalo," zlobí se nespokojený Pařízek, jemuž se zatím nedaří plnit předsezónní cíl, jímž je postup do play-off. "Jsme realisti. Nejdříve se musíme odlepit ode dna a opustit poslední příčku, pak uvidíme, co se dá dělat. Nejsem snílek," uvědomuje si tíživost situace.

Dnešní třesk v kádru je letos prvním, při němž dochází k zeštíhlení kádru. Před tím se ale HC ČB posílil o tři kvalitní hokejisty. S jejich výkony panuje spokojenost. "Kristek splňuje naše předpoklady. Je na něm vidět, že působil v zámoří. Zdobí ho důraz, na druhou stranu musí víc střílet. Rachůnek za nás odehrál jen pár zápasů a pak se zranil. Ale v nich předvedl zarputilost a tah na branku. Věříme, že bude pro tým přínosem, až se uzdraví. Petr Kaňkovský naskočil do posledních dvou zápasů. V Liberci se předvedl pěknou přihrávkou na první branku a další vstřelil. Jeho působení zatím hodnotím přínosně," připouští alespoň některá pozitiva generální manažer HC ČB.

Jak ale vidí po ztrátě tří hráčů složení týmu? "Složení jednotlivých řad je na trenérech. V současné chvíli máme centra Kristka a Kaňkovského, kteří by měli hrát se stejnými křídly jako včera v Liberci. Ve třetí formaci dostanou příležitost mladíci. V pátek už by mohli být na zápas připraveni Štrba s Bartošem. Uznávám, že tato situace není příjemná, musíme hrát s tím, co máme. Hráči se ale o úspěch musí porvat sami a nečekat, že práci za ně odvede někdo jiný. Nepočítali jsme s tím, ale něco se už muselo stát a my máme povinnost současnou krizi řešit. Intenzívně jednáme o posílení týmu," uzavírá Jaroslav Pařízek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....