Banes Motor České Budějovice
04.03.2017, Filip Kortus

Lehké to s Přerovem nebylo, věděl Luboš Rob

Dá se považovat za hrdinu celé série. Luboš Rob otevřel skóre posledního utkání play off proti Přerovu a z pozice prvního centra dotáhl tým k postupu do semifinále. Ve vyřazovacích bojích zatím předvádí fantastické výkony, se šesti body je nejproduktivnějším hráčem Motoru. V pátek ukázal, že ale nepřispívá jenom body. Chodí na oslabení a nebojí se blokovat jednu střelu za druhou.

Nezdálo se vám, že čtvrté utkání jste měli nejvíce pod kontrolou ze všech zápasů série?
Hodně zřejmě ovlivnilo utkání to, že oba týmy měly v hlavách průběžný stav série. Přesto se Přerov rval do poslední chvíle a nedal nám nic zadarmo. Hrozně důležitá byla branka na 2:0 do šatny, čímž jsme soupeře, dá se říct, zlomili.

Už bylo na soupeři znát, že mu docházejí síly?
Soupeř hrál osmé utkání ve dvou týdnech a to musí být znát. Jakmile jsme je zatlačili ve třetině, tak už byli v problémech. Avšak zvládli to dobře a byl to těžký protivník do čtvrtfinále. Konečný stav 4:0 vypadá jednoduše, ale lehké to nebylo .

Ve třetím utkání rozhodla jediná branka. Byl v pátek klíčový druhý gól, který Přerov dostal do kolen?
Hrozně důležité bylo, že jsme po celé utkání vedli a to se hraje lépe. Přerov už poté začínal být v křeči, druhá branka na nich byla znát. Je důležité, že jsme dokázali ukončit sérii už ve čtvrtém utkání. Když jsme to měli takhle rozehrané, tak se nám nechtělo vracet zpět domů.

Největší pochvalu za dvě venkovní utkání zasloužíte za defenzivní činnost? Dva čisté štíty z ledu soupeře je výborná bilance.
Máme mimořádně kvalitní obránce, dobrého gólmana a to je hrozně důležité. Můžeme vyhrávat na jeden gól a pro psychiku je to skvělá zpráva, že jsme schopni to urvat. Je to zásluha celého týmu, hráli jsme obětavě a vybojovali si postup.

Svůj tým jste poslal do vedení díky krásné stahovačce. Měl jste rozmyšlené, že ji budete dělat?
První úmysl bylo střílet mezi nohy. Poslední dobou mi to ale moc nevychází, tudíž jsem riskoval kličku a vyšlo mi to. Jsem za to moc rád. Myslím si, že to pomohlo týmu i k celému postupu.

Splňujete roli prvního centra, na kterého je dosti kladen tlak, ale zároveň je často na ledě. Vyhovuje vám tato role?
Pro každého je dobré, když může hodně hrát a je často na ledě. Někdy je to trochu svazující, ale snažím se na to nemyslet a soustředit se pouze na svůj výkon. Jsem rád, že dostávám hodně prostoru. Je ale jedno, kdo hraje, hlavní je týmový úspěch a plnění cíle, který máme.

Do první formace jste se posunul už v průběhu prvního zápasu. Sedli jste si s Vlastimilem Dostálkem a Miloslavem Čermákem?
V prvním zápase jsme prohrávali o tři branky a musela se udělat nějaká změna. Otočili jsme to, vyhráli jsme a jak se říká, vítězná sestava se nemění. S Čermim jsem hrál většinu celé sezony, Vlasta přišel v průběhu. Něco jsme si řekli, jak chceme hrát a nehráli jsme špatně. Ještě zapracovat na přesilovkách a bude to dobré.

Přestože jste spíše ofenzivně laděný útočník, v první třetině jste při oslabení ukázkově zblokoval dvě střely. Přišla velká pochvala od trenérů?
Jsem rád, že na oslabení chodím. Jsem tím pádem pořád ve hře a snažím se důvěru splatit tím, že hraji obětavě. Je pravda, že dříve to můj styl nebyl, na oslabení jsem dříve vůbec nechodil. Navíc zblokovaná střela se hodně cení.

Je dobré pro další vývoj sezony, že jste Přerov přehráli ve čtyřech zápasech? Máte teď dostatek času na regeneraci a přípravu na dalšího soupeře.
Jasně, jistě nám to prospěje, máme čas doléčit šrámy. Odpočineme si a budeme mít více než týden na to, abychom se pořádně připravili na semifinále. Vypadá to, že půjdeme na Slavii, ale jisté to ještě není. Prostě se připravíme na soupeře, se kterým budeme hrát a vlétneme do toho.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....