Banes Motor České Budějovice
06.10.2003, David Lukeš

Mladým hokejistům se daří

Juniorská a dorostenecká extraligy zdatně sekundují své seniorské kolegyni a zatímco elitní české A-týmy mají za sebou deset odehraných kol, mládežnické nejvyšší soutěže o víkendu odkrojily už své jedenácté pokračování. Mladým Jihočechům se zatím daří velmi dobře. Dorost veze bod z Ústí nad Labem a junioři dokázali ve výborném zápase přehrát silné Kladno v poměru 4:2.
Šéftrenér mládeže Jaroslav Liška před sezónou vypočítával četné odchody ve směru dorost -> junioři a junioři -> senioři, čímž se výrazně omladily kádry našich mládežnických výběrů. Cílem před sezonou bylo pohybovat se v klidném středu tabulky. V českých skupinách se po 11 kolech junioři drží na třetím místě v těsném závěsu za Litvínovem a Spartou, dorost okupuje pátou příčku. Jenom dodáváme, že obě mládežnické soutěže jsou rozděleny na českou a moravskou část, obě čítají deset celků.

VÍKENDOVÉ VÝSLEDKY:

JUN: HC ČB - Kladno   4:2   (1:1, 1:0, 2:1)

Branky: 17. R. Novotný (Mertl, Mrkvička), 21. Mertl (Gulaš), 47. Gulaš (Šulčík), 60. Gulaš (Šulčík) - 2. Tlustý (Gottfried), 49. Frolík (Hlusička), Vyloučení: 1:3, bez využití.
Podle vyjádření trenéra Šrámka junioři HC ČB podali nejlepší letošní výkon a vyhráli zásluhou bojovnosti a vynikajícího Kubeše. Poslední branku vstřelil Gulaš v power-play.

DOR: ÚSTÍ N/L - HC ČB   2:2   (1:1, 1:1, 0:0)

Branky: 3. Nedrda (Novák), 27. Kolc (Nedrda, Budínský) - 4. Navrátil (Parýzek), 31. Hazuka (J. Černý), Vyloučení: 7:3 + Slavík 10 min a Zourek (oba HC ČB) 5 + do konce utkání, Využití: 0:1, V oslabení: 1:0.
Dorost veze cenný bod z kluziště soupeře, i když je "jen" z ledu předposledního Ústí nad Labem. Domácí se dostali dvakrát do vedení, avšak hosté zásluhou Navrátila a Hazuky vždy rychle vyrovnali.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....