Banes Motor České Budějovice
29.09.2003, David Lukeš

Jan Neliba v HC ČB končí

S velkým očekáváním byl přijat příchod zkušeného trenéra Jana Neliby do města pod Černou věží. Hokejový lodivod, který se ze střídačky díval na kladenské tažení extraligou v první polovině devadesátých let a s týmem Vsetína se dokonce radoval z titulu, v Českých Budějovicích "nepřežil" prvních sedm kol.
"V pondělí ráno oznámil Honza Neliba svojí rezignaci. Stalo se tak před tréninkem. Hlavním koučem zůstává nadále Vladimír Caldr. Pokud do zítřka situaci nevyřešíme, povede tým proti Kladnu sám, v opačném případě už bude mít partnera," uvedl o pondělním poledni generální manažer HC ČB ing. Jaroslav Pařízek.

Do sezóny vstupovali Vladimír Caldr a Jan Neliba jako rovnocenní partneři, těsně před svou rezignací byl Neliba pasován do funkce asistenta V. Caldra. Důvody své rezignace prozradil pro internetový server hokej.idnes.cz. "Hráči v Budějovicích vystupují jako falešná parta. Jsou jakoby v pohodě, ale nedovedou si upřímně vyříkat problémy. Myslím si, že se spíš pomlouvají za rohem. Není to dobré. Hráčům jsem řekl, ať se podívají pravdě do očí, co vlastně hokeji dávají. A co jsou ochotni mu dávat, jestli chtějí neustále pracovat na zlepšení. Netvrdím, že mě hráči chtěli "odstřelit". Spolupráce mezi trenéry a hráči fungovala, ale nikdy ne tak, aby moje snaha padla na úrodnou půdu," prozradil mimojiné pro hokejový web idnesu Jan Neliba.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....