Banes Motor České Budějovice
07.10.2016, Miroslav Mayer

Do Budvar arény přijede lídr z Kladna

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V sobotu čeká na fanoušky hokeje v Českých Budějovicích první velký šlágr letošního ročníku. Přijede dosavadní lídr soutěže a jeden z kandidátů baráže o postup do nejvyšší soutěže – Rytíři Kladno. Zápase se odehraje v sobotu od 17:00 v Budvar aréně. Vstupenky lze zakoupit ON-LINE, živý přenos bude k dispozici na TVDV.cz. Partnerem utkání je společnost Auto ESA.

Kladno – lídr WSM ligy

Jestliže jsme se na tomto místě zmiňovali o nějakém týmu, že prošel proměnou, neplatí to o nikom více než právě o Rytířích Kladno. Po minulé sezoně odešlo deset hráčů a přišlo hned čtrnáct nových. Někdy se jednalo o návrat „ztracených synů“ jako třeba Ton, Burger atd. Kádr Středočechů tak dostal svoji sílu a zatím se daří.

Rytíři vedou soutěž i proto, že hrají od začátku soutěže vyrovnaně a zatím nemají žádné herní i výsledkové výpadky. Zatímco na svém ledě ze sedmi zápasů dokázali pět vyhrát, jednou vyhrát v prodloužení a jednou podlehnout na nájezdy. Na ledě soupeřů je jejich bilance o něco horší, když z pěti zápasů vyhráli tři a dva prohráli. Nejdříve 1:2 v Havířově, a pak dokonce 0:4 v Přerově. V posledním kole pak porazilo Kladno doma Prostějov 3:1.

Sestava Kladna z posledního utkání

Cikánek – Růžička, Hořava, Repe, Drtina, Ptáček, Ulrych, Matula – Ton, Burger, Tenkrát – Tůma, Kubík, Machač – Jánský, Přikryl, Strnad – Cetkovský, Zikmund, Havlůj

13. kolo

ČEZ Motor České Budějovice

HC Rytíři Kladno

pondělí 8. října 2016, 17:30
Budvar aréna

Zajímavost: Kladno má špatné přesilovky a nejlepší oslabení

Ač by se čekalo, že se svou útočnou silou bude Kladno drtit soupeře při přesilovkách, je tomu naopak. Na lídra soutěže je deset procent využitých přesilovek opravdu málo a je to dokonce třetí nejhorší výsledek v celé soutěži. Zato v bránění přesilovek Středočeši vynikají. Odehráli 64 oslabení a inkasovali jen šest branek. Ubránili tedy skoro 91 % oslabení, a to je nejlepší číslo z celé soutěže.

Lídr WSM ligy nemá ani zastoupení na čele kanadského bodování. Nejlepší hráč Roman Přikryl je až 39. celkově. Mezi obránci vládne týmovým statistikám „nesmrtelný“ František Ptáček. Mezi brankáři se Miroslav Hanuljak drží na druhém místě v celkové statistice všech brankářů soutěže.

Z tábora Motoru

Jihočeši oslavili v Havířově třetí vítězství v řadě, a vyrovnali tak svoji letošní nejdelší série vítězných zápasů. Navíc nyní hrají na domácím ledě, před svými fanoušky, což by mohlo znamenat, že série bude pokračovat. Jasné je, že se trenér Stavjaňa bude muset obejít bez Angela Esposita, který ještě nebude k dispozici. Na delší dobu je vyřazen i bek Ján Mucha, který má problémy se žebry. Další z hráčů, kteří téměř pravidelně nastupují – Ondřej Šulek – bude tentokrát hrát za juniorský tým. Opět budou muset trenéři řešit situaci, koho postavit do branky. Ondřej Bláha zatím odvádí vyrovnané výkony a David Gába pustil za svá záda v Havířově jen jeden puk. Snad budou mít šťastnou ruku.

Statistiky


13. kolo
ČEZ Motor České Budějovice
vs
HC Rytíři Kladno
3.
Umístění v tabulce
1.
11 / 7 – 0 – 0 – 4
34:22 / 21
Statistiky v sezoně
12 / 8 – 1 – 1 – 2
32:22 / 27
Luboš Rob – 11 bodů (5+6)
Nejproduktivnější hráč
Roman Přikryl – 8 bodů (0+8)
Luboš Rob – 5
Nejlepší střelec
Tůma, Strnad, Jánský – 4
Jakub Suchánek – 8
Nejlepší nahrávač
Roman Přikryl – 8
Jakub Suchánek – 8 bodů (0+8)
Nejproduktivnější obránce
František Ptáček – 5 bodů (2+3)
Pavel Pýcha (+9)
Roman Vráblík (-2)
+/- bodování
Petr Ulrych (+9)
Tón, Tenkrát (-3)
Martin Heřman – 22
Nejtrestanější hráč
Jurij Repe – 31
Ondřej Bláha 93,56 % – 1,93
David Gába 94,12 % – 1,87
Brankáři: úspěšnost zásahů – průměr branek
Miroslav Hanuljak 94,55 % – 1,56
Lukáš Cikánek 93,29 %– 1,97
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....