Banes Motor České Budějovice
04.09.2003, David Lukeš

Dnes startují mládežnické soutěže

S týdenním předstihem před dospělými kolegy zahajují ve čtvrtek 4. září junioři a dorostenci své nejvyšší soutěže. Oproti loňské sezóně je čeká větší porce zápasů a nový systém soutěží. "V obou kategoriích se nám kádry omladily. Chtěli bychom hrát co nejvýše, ale spokejeni budeme s umístěním ve středu tabulky," přibližuje cíle do nadcházející sezóny trenér juniorů a šéftrenér střediska mládeže Mgr. Jaroslav Liška.
Pane trenére, přibližte nejbližší program juniorů a dorostenců.
"Dnes, tedy ve čtvrtek vyjíždíme s juniory k zápasu na Spartě, dorost hraje se stejným soupeřem od 17:30 doma. V sobotu dorost hostí Ústí, junioři hrají na Kladně a ve vloženém pondělí přivítají doma Ústí."

S jakými cíli vstupujete do nového ročníku?
"Letos se změnil model soutěží, program bude náročnější. V juniorech máme ročníky 85, ale také 86 a 87, což jsou věkově ještě dorostenci. Ostatní týmy mají ročníky 84. S ohledem na tento fakt bychom chtěli hrát střed tabulky. Rádi bychom samozřejmě hráli co nejvýš... Liga teprve začíná a my uvidíme, jak jsou na tom ostatní soupeři."

Jaká je situace v dorostu?
"I tam se kádr omladil. Disponujeme ročníky 87, ale také 88 a 89. To proto, že právě šest "sedmaosmdesátek" je v juniorech. Rovněž s tímto týmem bychom chtěli držet střed tabulky. Je to ostatně na hráčích samotných, jak se ukážou, neboť oni bojují o zájem extraligových trenérů, o svojí budoucnost."

Zmínil jste nový model soutěží. Mohl byste to přiblížit?
"Letos se změnila radikálně organizace soutěží. Celky budou rozděleny do dvou desetičlenných skupin - Čechy a Morava. Soutěž bude rozdělena do třech částí. V první se systémem doma-venku v 18 kláních střetneme s českými soupeři, ve druhé nás čeká 20 zápasů s moravskými celky a v té třetí dalších 18 opět s českými týmy. Celkem to tedy dělá 56 zápasů. Na konci postoupí čtyři nejlepší z obou skupin a budou hrát již systémem play-off klasické čtvrtfinále o titul."

Postihla vás během přípravy zranění. Jaká je situace v týmech nyní?
"Naštěstí můžu říci že ne. Byly tu nějaké virózy, ale vážnější zranění až na Davida Poláka, kterého trápí bolavá záda, se nevyskytla."

Před sezónou byl vytvořen B-tým dorostu, který byl přihlášen do krajského přeboru. Kdy začíná tento výběr sezónu?
"Až 4. října. Povedou ho trenéři Čech a Krejčí. Jeho existence je velkou výhodou, neboť jsme ho stejně jako A-tým solidně naplnili, v současnosti čítá 26 hráčů, kteří se mohou s prvním týmem prolínat. Určitě bude přínosem."

Mládežnický hokej není tak ostře sledován jako seniorský. Zmínil byste něco, o čem veřejnost neví, ale vědět by mohla?
"Ano. Prvního září začala hokejová škola, v níž vychováváme k lednímu hokeji ty úplně nejmladší. Myslím si, že proběhla poměrně solidní mediální propagace, a výsledkem toho je fakt, že prvního tréninku se zúčastnilo 45 žáčků, což hodnotím jako dobrý počin. Určitě bychom byli rádi, kdyby přišli i další. Termín tréninků v 17:30 platí."

Děkuju, hodně štěstí!"

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....