Banes Motor České Budějovice
14.08.2003, Antonín Vansa

Budějovice hrají v Chomutově, střelec Vondrka věří ve výhru

Z hráčů kádru HC České Budějovice odehráli kompletní počet přípravných zápasů už pouze dva hokejisté. Michal Vondrka a Vladimír Gýna. První jmenovaný oslavil svůj šestý start v přípravě 2003 přesnou trefou za záda plzeňského brankáře Šmída, přičemž právě Gýna mu gól připravil. „Byla to taková žabka, myslel jsem, že to skončí v ochranné síti,“ smál se před začátkem čtvrtečního tréninku sympatický forvard.
Do Plzně jste si dojeli pro vůbec první porážku v letošní přípravě. Je to pro Vás hodně velké zklamání?
Zklamání ani ne. Jsou to přípravné zápasy a z nich přece žádnou tragédii dělat nebudeme. Ta utkání jsou spíše o tom, abychom se v dobrém světle ukázali my, mladí hráči. Výsledek samozřejmě nějakou roli hraje, ale spíše jde o to, aby koučové viděli v akci mladé kluky.

Čím to, že jste na západě Čech prohráli? Ve druhé třetině jste prý zcela odešli…
V první třetině měli jak oni, tak i my nějaké šance a kdybychom asi dali gól, tak by ten zápas tak nedopadl. Je pravda, že druhá část nám vůbec nevyšla a prohrávali jsme už 0:3, ale zase na druhou stranu, po tom mém snížení jsme se sebrali a ještě jsme měli šance s tím zápasem něco udělat. Kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby se hned po mě trefil Šimi na 3:2.

Co ta Vaše branka – bude střelba z velkých vzdáleností Vaší hlavní devizou v novém ročníku?
(smích) No, já jsem dostal ve vlastní třetině přihrávku od Vládi Gýny, obešel jsem jednoho hráče a klepnul jsem do toho směrem na jejich bránu. Žádná velká rána to sice nebyla, čekal jsem, že to skončí někde v ochranné síti, ale najednou jsem slyšel z tribun takový řev, smích, šum, všechno dohromady a ono to bylo v bráně (smích).

Tím gólem jste se posunul už na třetí příčku v bodování týmu v přípravě 2003. Myslíte si, že právě body, které Vám v předchozích letech chyběly, Vám dopomohou do základní sestavy?
Já to, abych pravdu řekl, nehraju moc na body. Spíše se snažím hrát tak, aby mne bylo vidět při hře. Pochopitelně mě těší, že nějaké bodíky sbírám, ale důležitější je, aby si mě všimli trenéři.

V minulých zápasech jste hrál i po boku Sailera s Bělohlavem, ale pro zápas proti Lasselsbergeru Vás trenéři přiřadili k dvojici Květoň-David Nedorost. Neznačí to něco?
Ne, to ne. Trenéři pro každý zápas točí se sestavou, každé utkání odpočívá jedna lajna těch starších. Podle mě to vůbec nic neznamená, já třeba teď jdu na trénink zase s úplně jinými kluky. Nehledě na to, že v Plzni jsem právě vedle Bělohlava se Sailerem dohrával…

Odpočinek pro zápas v Plzni dostala v Plzni letos excelentní dvojice Rob se Štrbou. Jak moc Vám ti dva v zápase chyběli?
Chyběli moc. Štrbič s Kondorem jsou v týmu špičkou ledovce a v té Plzni byla jejich indispozice hodně znát. Plzeň naopak hrála v plné sestavě a já se domnívám, že až budeme hrát v plné sestavě, tak je porazíme.

Nenarážíte teď na to, že v brance stál poprvé v soutěžním zápase Tomáš Kubeš?
To vůbec! Chytal perfektně a dost vyložených šancí pochytal. Plzeň měla ve druhé třetině dost gólových příležitostí a myslím si, že Tomáš to s přehledem vyřešil.

Dnes Vás čeká znovu prvoligový Chomutov – doma jste otáčeli z 0:2 na 5:2, ale to jste hráli v plné síle. Trenér Caldr se nechal slyšet, že v Chomutově, tak jako proti Plzni dostanou šanci mladíci. Jaký očekáváte scénář zápasu?
To bude hodně zajímavé utkání. Chomutov nehraje vůbec špatně a teď to navíc potvrdil tím, že vyhrál v Litvínově 2:1, ne? Cesta k úspěchu povede jedině tak, že si dáme pozor na začátek a pak už nic nestojí v cestě tomu, abychom zvítězili.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....