Banes Motor České Budějovice
07.08.2003, Aleš Rod, David Schlegel

Junioři a dorostenci zbrojí před extraligou

Stejně jako seniorský výběr i junioři a dorostenci se připravují na nadcházející sezónu. Obě kategorie mají za sebou první přátelská utkání, trenéři zatím dávají šanci širšímu kádru hráčů, často z nižších věkových kategorií. Není bez zajímavosti, že loňský dorostenec Tomáš Mertl (ročník 1986), jenž loni hrál v dorostu, nastupuje nyní v centru útoku A-týmu s Bělohlavem a Sailerem.
Dorostenci už mají za sebou první dva přípravné zápasy s Plzní, v nichž byl pokaždé úspěšnější domácí celek. Trenér mužstva Milan Stárek však zatím spíše zkoušel mladší hráče, protože s juniory trénuje v současné době šest dorostenců. Dorost pořádně prověří až dva turnaje v Pardubicích (16. srpna) a Litvínově (23. srpna). Tam už by trenérské duo Milan Stárek - Jiří Dobeš mělo rádo k dispozici kádr, který by měl posléze obsatát i v extraligové soutěži. Ta začíná 4. září.

Junioři již odehráli dva přípravné zápasy s Kladnem. V prvním smolně prohráli 2:3, když branky domácího týmu dávali Roman Šulčík a Ladislav Gula. Rozhodující třetí branku inkasovaly České Budějovice až v čase 59:59... To trenéra Lišku příliš nepotěšilo. Ještě více zklamaný musel být po odvetě na Kladně, kde Jihočeši utrpěli debakl 0:9. Starší hráči tehdy dostali volno a mladí se prali o šanci získat místo v kádru juniorů v příštím ročníku. Druhý den pak trenér Liška vyřadil z kádru devět hráčů z širšího kádru. O víkendu čeká juniorku na domácím ledě Memoriál Vlastimila Hajšmana, kterého se kromě Českých Budějovic zúčastní i výběry z Plzně, Písku, Pardubic a Karlových Varů. Jihočeši hrají první zápas od 9 hodin s Pískem, v 15 hodin pak začíná duel s Karlovými Vary. V neděli začíná program již v osm hodin, České Budějovice nastoupí až od 10 hodin proti HC Lasselsberger Plzeň a od 14 hodin je čekají Pardubice. Hraje se na 3 krát 15 minut. V sestavě domácích bude i několik juniorů z áčka a turnaj slibuje velmi kvalitní podívanou. Trenéři by se již chtěli přiblížit sestavě, která bude letos hrát juniorskou extraligu, po turnaji pak proběhne poslední redukce kádru. Junioři pak jedou 12. srpna do Jihlavy, 15. srpna je čeká zápas na Slavii, 19. srpna zajíždějí do Tábora. 23. a 24. srpna se zúčastní turnaje v Pardubicích a pak je čekají ještě dvě domácí generálky s Jihlavou a Slavií.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....