Banes Motor České Budějovice
28.07.2003, Antonín Vansa, Tadeáš Drahorád

Štrba autorem nejhezčí akce sezóny

Martin Štrba převezme přihrávku od Luboše Roba a po levém křídle najíždí na brankáře Fraňka. Vytáhne jej daleko z klece a v poklidu jí objede. Nešťastník Franěk ve snaze trefit za brankou projíždějícího Štrbu zasáhne pouze vlastního beka Krajíčka. Štrba tak zasouvá kotouč do prázdné brány a jede si pro pochvalu Filipa Turka. Ten na důkaz svého obdivu políbí Štrbovu hůl.
Tak vypadala akce, kterou fanoušci svým hlasováním na webu vybrali za nejpohlednější akci Českých Budějovic na domácím ledě.

Konečné výsledky hlasování

Do hlasování se od středy do pondělka zapojilo 41 fanoušků. Jasným favoritem byl Martin Štrba a jeho parádní sólová akce ze 48. kola.

Druhé místo obsadil Petr Sailer, když ze vzduchu sklepl za záda Břízy Bartošovou přihrávku do sítě a zařídil tak slavné vítězství svého týmu nad Spartou.

Zdeněk Ondřej obsadil se svým drzým průnikem přes urostlého Michala Sýkoru a zakončením za záda reprezentačního gólmana Svobody obsadil třetí místo.

 
VÝSLEDKY
umístění  akce   součet    1.(3) 2.(2) 3.(3) místo (body)
 1.místo -  #9 - 76 bodů - 17x3; 11x2; 3x1 (Štrba)
 2.místo -  #1 - 56 bodů - 12x3;  7x2; 6x1 (Sailer)
 3.místo -  #3 - 32 bodů -  7x3;  3x2; 5x1 (Ondřej)
 4.místo -  #7 - 25 bodů -  1x3;  9x2; 4x1 (Michálek)
 5.místo - #10 - 15 bodů -  1x3;  2x2; 8x1 (Štrba)
 6.místo -  #5 - 12 bodů -  2x3;  1x2; 4x1 (Jasečko)
 7.místo -  #4 - 11 bodů -  0x3;  4x2; 3x1 (Suchánek/Turek)
 8.místo -  #6 -  9 bodů -  2x3;  1x2; 1x1 (Hudáček)
 9.místo -  #2 -  8 bodů -  1x3;  1x2; 2x1 (Turek/Suchánek)
10.místo -  #8 -  4 body -  0x3;  1x2; 2x1 (Procházka)

Přehled hokejových momentů seřazených chronologicky

Moment číslo 1

Úterý 15.října 2002
HC České Budějovice vs. HC Sparta Praha

běží 50.minuta, stav je 2:2

Právě před minutou se podařilo domácím hokejistům se štěstím vyrovnat a nadšené publikum je žene dále. Deset minut před koncem chybuje při rozehrávce obránce Jan Slavík, puk končí přesně na holi Petera Bartoše. Nájezd dva na jednoho řeší Srdínkem tísněný Bartoš lobem na najíždějícího Sailera. Přesně v úrovni horní tyče sklépává Petr Sailer mistrně puk za bezmocného brankáře Břízu a za těžko popsatelné radosti zaplněného hlediště otáčí skóre na 3:2!
Z perfektně provedeného baseballového úderu se parta v černých dresech už nevzpamatuje a Jihočeši své vítězství koření ještě jedním gólem, jenž střílí do prázdné klece Bartoš.

Moment číslo 2

Pátek 18.října 2002
HC České Budějovice vs. HC Chemopetrol Litvínov

běží 38.minuta, stav je 4:2

Do tohoto zápasu pevná litvínovská obrana je najednou v troskách. Českobudějovičtí si dělají před Pincovou brankou "den otevřených dveří" a hostující zadáci jsou nuceni často si počínat nedovolenými zákroky. Jeden takový trestá ve 38.minutě první budějovické přesilovkové komando. Luboš Rob vyčkává s křížnou přihrávkou do chvíle, kdy se mu v nejlepší možné pozici objeví útočník Filip Turek. Ač sám již může zacílit do téměř odkryté klece, přihrává kotouč na modrou čáru, odkud již veterán Rudolf Suchánek pálí do zcela prázdné branky - 5:2. Brankář Pinc je v tu chvíli na kolenou, dobrý metr od své svatyně...
Krásná akce bere Litvínovu poslední zbytky elánu a Jihočeši si poklidně dokráčejí k vítězství 5:3.

Moment číslo 3

Neděle 20.října 2002
HC České Budějovice vs. HC Pojišťovna IPB Pardubice

běží 30.minuta, stav je 3:0

V polovině utkání je po brance Suchánka zatíženo konto Adama Svobody již třemi góly. Ihned po vyhrané bully ve středovém kruhu nabízí Suchánek kotouč dravému Zdeňku Ondřejovi. Ten si jednou rukou odmítne reprezentačního beka Michala Sýkoru, natlačí se před něj, a ač tísněn, zakončí mezi betony gólmana Pardubic - 4:0! Svoboda neváhá ani vteřinu a bruslí na střídačku.
Utkání se již dohrává v ofenzivním duchu, oba týmy dají shodně tři branky a donutí tak vyprodané publikum k nadšeným ovacím.

Moment číslo 4

Úterý 19.listopadu 2002
HC České Budějovice vs. HC Slavia Praha

běží 34.minuta, stav je 0:1

Domácí borci se úspěšně brání téměř 90 sekundovému oslabení tří proti pěti. Ve chvíli, kdy na led skáče Filip Turek, vybojuje za svou brankou kotouč Rudolf Suchánek a přesným pasem posílá na útočnou modrou čáru právě navrátivšího se Turka. Toho sice slávističtí beci dobruslí, ale Turek přesto potvrdí svou zkušenost a nad rameno brankáře Málka nekompromisně vyrovná - 1:1.
Rudolf Suchánek, hrající svůj osmistý zápas v extralize oslaví své jubileum ještě dvěma finálními asistencemi a výraznou měrou tak přispěje k výhře 3:2 nad pozdějším mistrem ligy.

Moment číslo 5

Neděle 29.prosince 2002
HC České Budějovice vs. HC Keramika Plzeň

běží 47.minuta, stav je 1:2

Vyhrané bully ve vlastní třetině úspěšně Jihočeši přetaví v nečekaný úder. Turek uspěje na vhazování, Jasečko se zmocní puku a krátkou chvilku vyčkává za vlastní brankou. Mezitím za zády nepozorných plzeňských beků Dobroně a Výborného naskakuje na led vystřídavší Martin Štrba a upaluje směrem k západočeské brance. Stanislav Jasečko na něj vysílá dlouhý pas, ale Štrba ze samostatného nájezdu trefí jen Bartu, proto za něj dílo musí dokončit Míka - 2:2!
Tým z jihu Čech se tak úspěšně vrací k signálu, kterým ohromil extraligu už v sezoně 2000/01. Akce s rukopisem Jaroslava Pouzara slaví úspěch ještě mnohokrát, než proti němu tvrdě zakročí soudci v T-Mobile aréně při utkání play-off.

Moment číslo 6

Neděle 29.prosince 2002
HC České Budějovice vs. HC Keramika Plzeň

běží 60.minuta, stav je 3:2

Poslední minuta báječného utkání přinese nečekaný moment. Asi třicet vteřin před koncem se zmocní kotouče Jan Slavík a vyhazuje jej z obranné třetiny. Perfektní práci holí předvádí Radek Matějovský, jenž kotouč sklepává před sebe a stojí tváří v tvář Vladimíru Hudáčkovi. Plzeňský forvard prudce vypálí a na stadionu se rozhostí takové ticho, že by člověk slyšel spadnout špendlík. Ale brankář HC České Budějovice zachová pro něj typický ledový klid a velké vítězství vychytá!

Moment číslo 7

Neděle 12.ledna 2003
HC České Budějovice vs. HC Chemopetrol Litvínov

běží 51.minuta, stav je 4:4

Litvínov právě srovnal na 4:4 a zdá se, že psychická pohoda hráčů v červenobílích dresech je pryč. To by se ale nesměl z mistrovství světa dvacetiletých vrátit Milan Michálek. V rohu kluziště dojede nahozený kotouč, rychlou kličkou znemožní beka Hranáče, vybruslí si až před litvínovského gólmana a svou superakci zakončí přesnou střelou mezi betony - 5:4!
Jihočeši už si vítězství vzít nenechají a vyšperkují stav zápasu na konečných 7:4, přičemž svůj hattrick dovrší Luboš Rob. Sám Milan Michálek však zápas nedohraje. Frustrovaný Hranáč si na něm vybije všechnu svou zlost a brutálním úderem loktem jej skácí k zemi...

Moment číslo 8

Pátek 14.února 2003
HC České Budějovice vs. HC Hamé Zlín

běží 16.minuta, stav je 0:0

Boj o první branku zápasu ukončí jako první Jihočeši. Slavík pošle kotouč podél mantinelu, na červené čáře se jej zmocní Stanislav Procházka. Prudkým zrychlením se dostane přes obránce Hamrlíka a z úhlu najíždí sám na brankáře Pešata. Svůj původní úmysl zakončit mezi nohy veterána v brance "Medvědů" v poslední chvíli přehodnotí, potáhne kotouč přes celé brankoviště, zasune jej vedle pravé Pešatovy nohy a brilantně tak dokončí svůj únik - 1:0!
Domácím borcům nevezme vítr z plachet ani vyrovnání Veselého a nakonec si dojdou pro veledůležitou výhru 4:1.

Moment číslo 9

Pátek 22.února 2003
HC České Budějovice vs. HC Energie Karlovy Vary

běží 29.minuta, stav je 2:0

Jeden z nejhezčích momentů letošní sezony předvede Martin Štrba. Převezme přihrávku od Luboše Roba a po levém křídle najíždí na brankáře Fraňka. Vytáhne jej daleko z klece a v poklidu jí objede. Nešťastník Franěk ve snaze trefit za brankou projíždějícího Štrbu zasáhne pouze vlastního beka Krajíčka. Štrba tak zasouvá kotouč do prázdné brány a jede si pro pochvalu Filipa Turka. Ten na důkaz svého obdivu políbí Štrbovu hůl.
Tento gól bere Západočechům veškeré naděje na zvrat. A to ještě není vše...

Moment číslo 10

Pátek 22.února 2003
HC České Budějovice vs. HC Energie Karlovy Vary

běží 40.minuta, stav je 3:0

Přesilovou hru využívá znovu Martin Štrba. Přihrávku Stanislava Jasečka přetavuje v úžasnou ránu, kterou namíří pod horní tyč a zneškodní tím i Fraňkův izotonický nápoj. Projektil, který nenechal karlovarského brankáře ani zareagovat, musí za gól posoudit až videorozhodčí.
Štrba se tak raduje ze svého druhého gólu v zápase a o přestávce putuje na rentgen do nemocnice kvůli poraněnému ramenu. Jihočeši se nakonec radují ze zaslouženého vítězství 5:2. Nešťastný hrdina dorazí na zimní stadion až patnáct minut po skončení utkání.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....