Banes Motor České Budějovice
14.07.2003, David Schlegel

Jihočeši ve Francii

Bývalí hokejisté HC České Budějovice mění dresy v nejvyšší francouzské soutěži "Super 16". Bývalý elitní obránce Pavel Bláha, jenž odehrál v jihočeské metropoli mezi muži tři sezóny a v ročníku 1992/93 byl nejproduktivnějším obráncem mužstva, bude v příští sezóně hrát v týmu nováčka francouzské ligy IC Epinal Les Dauphins, kde již čtyři roky působí odchovanec jihočeského hokeje obránce Vladimír Domin. V uplynulém roce hrál třetí nejvyšší českou soutěž za SHC Vajgar Jindřichův Hradec.
Šikovný útočník Robert Vavroch, který hrál v Českých Budějovicích až do juniorských kategorií a tři utkání si za ně zahrál v sezóně 1998/99 i v extralize, se stal posilou dalšího týmu nejvyšší soutěže Les Ducs de Dijon. Vavroch zahájil loňskou sezónu v Rosicích. poté, co tam nastaly finanční problémy, působil ve švédských třetiligových klubech Kristianstads IK a Avesta BK.

Bývalá opora Motoru České Budějovice Ondřej Vošta, který s výjimkou vojny v Písku hrál v Českých Budějovicích za muže v letech 1987-1998, ukončil své působení v celku nejvyšší soutěže Les Sangliers Arvernes de Clermont. Jeho další působiště zatím nebylo oznámeno.

Bývalý juniorský útočník Českých Budějovic Karel Kadlec, jenž v klubu hrál naposledy v sezóně 1999/00 bude v příští sezóně nastupovat stejně jako Vavroch v Dijonu za Les Ducs de Dijon. Uplynulou sezónu začal v dresu Besançonu, který však postihly velké finanční problémy a uprostřed sezóny z nejvyšší francouzské soutěže odstoupil. Brankář Radek Lukeš, který za HC České Budějovice odchytal v sezóně 1997/98 dva zápasy, prodloužil smlouvu s klubem Les Rapaces de Gap, jenž rovněž hraje nejvyšší soutěž.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....