Banes Motor České Budějovice
07.10.2014, Miroslav Mayer

Mládež: Kolik bodů se podaří získat?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Snad bude veseleji po dalším víkendu. Juniorka visí nad propastí a každý bod je pro tým nutností. Starší dorost musí zmobilizovat síly a bodovat, jinak ji uteče postupová čtyřka. Mladší dorosty jsou sice na špici, ale pokud tam chtějí zůstat déle i ony musí bodovat.

Juniorka

Nic nového o juniorce se říci nedá. Situace se opakuje každoročně a zatím není vidět světlo na konci tunelu. Jelikož se ostatní týmy zvedají, je situace Jihočechů vážná. Teď je čeká moravské turné. V pátek si zahrají v Olomouci. Hanáci jsou v tabulce jedenáctí a mají osmnáct bodů. Ze šesti zápasů doma vyhráli Olomoučtí tři. Navíc se mohou pochlubit druhou nejlepší přesilovkou v soutěži. Poslední zápas však doma prohráli s Libercem 3:4.

Hned druhý den se Jihočeši přesunou do Zlína. Zlínští jsou v tabulce devátí a mají už dvacet čtyři bodů. Doma ze sedmi zápasů vybojovali sedmnáct bodů. Poslední zápas na svém ledě prohráli Zlínští 1:2sn s Mladou Boleslaví.

Starší dorost

Vypadalo to, že se starší dorost už rozjel, ale najednou se trochu zadrhl. Z poslední šesti zápasů vyhráli jen jednou a vybojovali pět bodů. Paradoxně dokázali porazit suverénní Spartu. Na čtvrté místo schází nyní Jihočechům už celých devět bodů a to už mají sehrán o jeden zápas více. Body tedy nutně potřebuje. V pátek hraje v Písku. Písek má na kontě jen jedno vítězství a je jasně poslední. První zápas v Budvar aréně vyhrál HC Motor vysoko 9:1 a vítězství musí vybojovat i tentokrát.

V sobotu přijede do Českých Budějovic tým BK Mladá Boleslav. Bruslaři jsou v tabulce těsně pod Jihočechy a mají o dva body méně. První zápas v Mladé Boleslavi vyhráli domácí 1:3 a tak by měli vyhrát tentokrát Jihočeši. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Jihočeši si vedou zatím dobře a tento týden sehrají hned dva zápasy. Oba se odehrají v Budvar aréně a pokud Budějovičtí uspějí mohou vést tabulku. Ve čtvrtek přijedou Kolínští Kozlové. Patři jim předposlední místo a mají jen sedm bodů. Venku ze čtyř zápasů získali jen jeden bod. Naposledy prohráli doma 0:6 s Mladou Boleslaví. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Další zápas je na programu v neděli. Odehraje se velmi zajímavý souboj sousedů v tabulce. Přijedou totiž Pardubice. Mají stejně bodů jako HC Motor, ale zatím mají lepší skóre. Venku sehráli Východočeši tři zápasy a získali jen tři body. Šance Jihočechů je tak slušná, pokud budou hrát v plné sestavě. Zápas se odehraje v neděli od 17.00 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligovému dorostu se daří, když jen jednou prohráli a přesto jsou až pátí. Je to i tím, že mají o zápas méně. Teď sehrají hodně těžký zápas. Jedou totiž na led lídra tabulky do Pardubic. Ti zatím mají plný počet bodů a suverénně vedou tabulku, ale to se může po víkendovém zápase změnit.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....