Banes Motor České Budějovice
07.10.2014, Jaroslav Pešek

Přijíždí lídr tabulky, Jihočeši jsou ale ve formě

České Budějovice: Motor se rozjel. Díky čtyřem po sobě jdoucím vítězstvím se jihočeský celek vyhoupl mezi nejlepší a aktuálně drží čtvrtou pozici. Nyní má však v cestě velkou překážku. Na led Budvar arény zavítají Piráti Chomutov, kteří po deseti kolech vedou tabulku. Zápas začíná v 17:30.

O soupeři: Piráti Chomutov

Založen: 1945
Stadion: SD ARÉNA (kapacita 5 250 diváků)
Webové stránky klubu: www.piratichomutov.cz
Umístění v poslední sezóně: 14. místo po ZČ v Extralize, 3. místo ve skupině o udržení
Hlavní trenér: Břetislav Kopřiva


Piráti se po dvou sezónách v nejvyšší tuzemské soutěži pro někoho možná trochu nečekaně vracejí do první ligy a znovu se tak můžeme těšit na napínavé bitvy. I přes to, že Chomutov extraligu neudržel, nedá se říci, že by jeho kádr oslábl. Naopak nová jména na soupisce Pirátů, jako MCGregor, Moore nebo Miroslav Kopřiva, budí velký respekt.

Do sezóny vstoupili Piráti dobře. Po desátém kole se usídlili na prvním místě, ale přesto se od Severočechů čekalo o něco víc. Chomutov sice zvládá duely se silnými soupeři jako je Jihlava nebo Třebíč, ale větší problémy má s méně kvalitními celky. Důkazem tohoto faktu může být prohra na nájezdy v Mostě (2:3). Dále se Piráti ztratily v zátokách Benátek nad Jizerou a prohráli taktéž 2:3, tentokrát ovšem v základní hrací době. Další prohru si Chomutov přivezl z horkého Havířovského ledu (1:2).

Zítřejší utkání bude mít zvláštní náboj hned pro několik hráčů. Na straně Chomutova bojují budějovičtí odchovanci Štěpán Hřebejk (1+4) a Lukáš Květoň (1+1). Oba mají v kádru Chomutova vcelku silnou pozici. Na severu Čech bojuje také Nikola Gajovský, který sice v dresu Budějovic neodehrál žádný zápas, ale s hokejem začínal v Písku, i on se tak prakticky vrací domů.

Také na druhé straně barikády můžeme najít několik hráčů, kteří mají za sebou angažmá v Chomutově. Nikdy však nešlo o dlouhodobější záležitost. Za Chomutov si zahrál například Petr Punčochář (2002/2003) Lukáš Chmelíř (2008/2009), Ján Mucha (2010/2011) nebo Martin Parýzek (2009/2010). Nejčerstvější vzpomínky na Piráty má však jistě českobudějovický kapitán Josef Straka, který byl u loňského sestupu Chomutova z nejvyšší soutěže. Na severu se mu však příliš nedařilo. Za pětatřicet zápasů nasbíral jen osm gólů a šest asistencí, tedy o bod méně než za deset kol v dresu Motoru.

Poslední zápas našeho soupeře:

Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov 3:4 (2:1, 1:3, 0:1)
Branky Chomutova: 17. McGregor (Drtina, Hovorka), 25. O. Kaše (Koma), 34. Rýgl (McGregor, Gajovský), 52. D. Kaše (McGregor).
Sestava Chomutova: Kopřiva – Drtina, Rýgl, Šulák, Rutta, Skinner, Koma, Havel – D. Kaše, Růžička, Hovorka – Hřebejk, Kämpf, O. Kaše – Sikora, Gajovský, Šagát – Květoň, McGregor, Moore.

11. kolo:
ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov

středa 8. 10. 2014, 17:30
Budvar aréna

Z tábora Motoru

Konečně se Motoru začíná dařit a budějovičtí fanoušci se tak mohou zase těšit z dobrých výkonů svých favoritů. Začátek sezóny sice týmu nevyšel, ale dvanáct bodů z posledních čtyř zápasů vystřelilo Budějovice tam, kde si přejí být. Ale pozor, tabulka je neuvěřitelně vyrovnaná. Stačí jednou prohrát a Motor může opět spadnout do šedého středu tabulky. I proto se dá očekávat, že do zápasu proti Pirátům půjde opět budějovický celek na plný plyn.

Sestava Motoru z posledního zápasu

Bláha – Punčochář, Mucha, Suchánek, Vráblík, Chmelíř, Růžička, Semrád, Parýzek – Kuchejda, Pajič, Boháč – Nouza, Straka, Švihálek – Heřman, Rob, Prokeš – Vaniš.


Statistiky

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....