Banes Motor České Budějovice
05.10.2014, Michal Špírek

OFFLINE s Ondřejem Bláhou: Zákroky lapačkou si užívám nejvíce!

Budějovický objev podzimu. Ondřej Bláha, který se stal Hráčem měsíce září, odpovídal na otázky fanoušků. "Samozřejmě jsem rád, že jsem se stal hráčem měsíce, ještě víc jsem rád, že jsme začali vyhrávat, a nejvíc rád jsem, že hraji za svůj mateřský klub!"

OFFLINE ROZHOVOR S HRÁČEM MĚSÍCE: ONDŘEJ BLÁHA

Bláha uspěl v anketě o nejlepšího hráče měsíce (více k ocenění zde) a příznivci ČEZ Motor mu tak mohli pokládat dotazy v offline rozhovoru. A co v odpovědích gólmana mimo jiné zaznělo?

Brankář, který poprvé vstoupil na led na stadionu ve Veselí, zavzpomínal právě na svoje začátky. "K hokeji mě přivedl můj táta, který ho také hrával a já jsem se na něj chodil dívat. Potom jsme spolu začali chodit na Motor. Jinak asi v pěti letech jsem se přihlásil na školu bruslení a potom v první třídě jsem přišel na nábor hokejistů." Ondřej Bláha dokázal označit i stadion, kde se cítí příjemně: "Nejlépe se mi vždy chytalo na Kladně, ani nevím proč. Tak doufám, že to tam moc nepředělají," odepisoval s úsměvem a narážkou na aktuální rekonstrukci kladenského zimáku.

"Cestou na zápas spíše relaxuju, poslouchám hudbu a když nejedeme po D1 tak občas i usnu," odpovídal dvaadvacetiletý Hráč měsíce na otázku, jak tráví čas v autobuse při cestách na venkovní zápasy. Fanouškům neunikl ani jeden rituál brankáře - dres strčený za kalhoty. "Takhle to dělám schválně už několik let, je to taková součást mé osobnosti. Pan Gula mi ho vždy vyndával a já mu povídal, že jednou ve finále extraligy v poslední minutě mi tam spadne puk, tak jsem na to zvědavej," pobaveně odpovídal gólman.

Se zájmem pak odepisoval na dotaz týkající se vzhledu masky. "Tu jsem si vymýšlel sám! Věděl jsem, že budeme mít nějaké reklamy na helmě, proto vepředu a nahoře masky mám pouze modrý podklad právě na reklamy. Jinak na celé masce je vyobrazena zeď a na jedné straně mám znak klubu a na druhé okamžik, kdy Jacques Plante po těžkém zásahu pukem poprvé v historii navléká masku a jde zpátky do zápasu. O tomto příběhu jsem četl knížku a doslova mě učaroval."

Otázky mířily do více oblastí a Bláha si s odpověďmi dal záležet, skutečně stojí za to si projít celý offline rozhovor!

!!! KOMPLETNÍ OFFLINE ROZHOVOR S ONDŘEJEM BLÁHOU ZDE !!!
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....