Banes Motor České Budějovice
23.09.2014, Klub

Mládež se vybavuje novými dresy

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokej v Českých Budějovicích, to je už několik dekád Motor, přestože se klub jmenoval v průběhu doby různě. Od loňské sezony se už ale na dresech A týmu znovu skví slavné okřídlené =M= a od sezony letošní se tak postupně děje i u budoucích nadějí klubu v mládeži. První tři nové sady věnovali mladíkům diváci, vedení A týmu a bývalí hráči.
Návrat k tradičnímu názvu a letitým barvám není jen otázkou A týmu. Všichni mladí hokejisté, už od těch nejmenších, by měli být vychováváni s úctou k tradici jako pravověrní motoráci. K tomu by měly přispět i dresy, které se budou výrazně podobat těm, které obléká dospělé A mužstvo. "Postupně chceme, aby v jednotných klubových barvách a stylech nastupovala všechna mládežnická družstva. Přvní tři týmy už v nich hrají," poukazuje prezident správní rady občanského sdružení Milan Janoušek. Na první sady jste přispěli možná i vy. "Výtěžek posledního zápasu loňské sezony s Berounem, na který přišlo 5000 skvělých fanoušků, jsme věnovali na jednu sadu dresů pro mládež, další jsme zaplatili z našich prostředků a do třetice se na sadu dresů rozhodli finančně přispět hráči, kteří tu s námi v létě trénovali - Kutlák, Sičák, Hanzal a Prospal," vysvětluje generální manažer ČEZ Motor České Budějovice Stanislav Bednařík.

Jak je vidět, i klubové legendy z NHL nebo předních evropských klubů ctí tradici klubu, kde vyrostly. Logo Motoru by postupně mělo dresům i těch nejmenších vládnout. Nové sady dresů by měly dostat i další mládežnické kategorie, ale bude to dlouhodobější záležitost, jedná se o poměrně dost nákladnou otázku. =M=O=T=O=R= už se ale rozjel a jen tak někdo ho nezastaví!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....