Banes Motor České Budějovice
25.03.2003, David Lukeš

Michálek si chce vylepšit sezónu

Pátečním tréninkem se pro většinu budějovických extraligových hokejistů definitivně skončila sezóna s nálepkou 2002/2003. Až na tři výjimky. Martin Štrba s Michalem Barinkou byli pozváni na kemp reprezentace, kde se budou snažit vybojovat si místo na letošním mistrovství světa. Milan Michálek pro změnu pomáhá v baráži Kladnu k postupu do extraligy přes Havířov. Po dvou zápasech na Moravě je stav v sérii 1:1 na zápasy.
S jakými pocity jsi na Kladno přišel?
"Já jsem tam šel s tím, že si prodloužím sezónu. Že budu ještě hrát, když je venku jaro, mě určitě nemrzelo. Jde mi o účast na reprezentačních srazech. Zatím ale ještě nevím, jestli budu dál pokračovat s dvacítkou anebo A-týmem."

Manažer Pařízek mi řekl, že mluvil s trenéry seniorské reprezentace. Ti mu prozradili, že Tvoje naděje na letošní Mistrovství světa ve Finsku je hodně velká. Mluvil jsi s nimi o tom také?
"O šampionátu jsem s trenéry nemluvil. Jsem připravený nastoupit, bylo by to určitě skvělé."

Zpátky ke Kladnu. Jak tě přijala kabina?
"Já jsem přicházel do víceméně neznámého prostředí. Je tu ale super parta, kluci mě přijali dobře. Jsou hodně nahecovaní. To je způsobeno tím, že zde působí hodně odchovanců, kteří chtějí ligu pro Kladno zpátky."

Znal ses s některými hráči už před svým příchodem?
"V podstatě jsem nikoho neznal s výjimkou Pavla Mojžíše, který nějaký čas působil v Budějovicích. A také jsem se potkal s Robertem Kyselou, který letos u nás hrál jeden zápas v Třinci. Teď už je to ale pohoda. Hlavní slovo tu mají zkušení hráči jako Kasík, Zajíc, Gardoň, Kysela..."

S kým v utkáních nastupuješ?
"Hraju ve druhém útoku s libereckými posilami Musilem a Jankových. Spolupráce s nimi je dobrá, na ledě si vyhovíme. V obou střetnutích jsme si vypracovali plno střeleckých příležitostí."

S jakými cíli jste na sever Moravy jeli?
"Určitě jsme chtěli vyhrát oba zápasy, ale nakonec jsme rádi i za ten jeden. Chleba se bude lámat na Kladně."

V prvním utkání jste svého soupeře přehrávali a vypracovali si v úvodní třetině tříbrankový náskok, který jste v dalším průběhu ztratili. Co se stalo?
"První třetina byla z naší strany výborná. Tu druhou jsme začali ve třech a dostali branku. Poté jsme přestali hrát svojí hru a začali s nimi lítat. Už se nám tolik nedařilo, přes své příležitosti jsme nedávali branky, zatímco náš soupeř ano a pomohlo mu k tomu štěstí, jako třeba při vyrovnávací brance minutu před koncem. Prodloužení už je loterie, zase byli šťastnější domácí."

Mohl být ten výpadek způsobený tím, že kladenský kolektiv s výjimkou extraligových pendlů havířovský tým nezná, protože se s ním letos na ledě ještě nesetkal?
"Já si nemyslím, že by nás něčím překvapili. Od druhé třetiny začali hrát něco jiného a my navíc inkasovali hloupé góly. Zatímco my šance měli a nedali, oni byli v koncovce šťastnější. A to prodloužení - jak jsem řekl, to je loterie."

Druhý zápas měl podobný průběh, role jste si ale prohodili. Závěrečným obratem jste se tentokrát mohli pochlubit Vy..."
"Prohrávali jsme po dvou třetinách 1:2. Zlomovým momentem bylo, že jsme na začátku třetí třetiny hráli v oslabení a dali gól. Okolo mantinelu ujel obránce Chatrnúch a prostřelil Maříka v brance. Zápas se dohrával na remízu, ale já jsem chvíli před koncem dal náhodný gól. Takže bylo určitě skvělé, že jsme se vyhnuli prodloužení."

Jaká panovala nálada v kabině před třetí třetinou? Připouštěli jste si vůbec další porážku?
"Tak nervozita tam určitě nebyla. Chtěli jsme vyhrát a dali jsme do toho všechno."

Rozhodla Tvoje branka, po níž se už domácí nezmohli na gólovou odpověď. Jak k tomu došlo?
"Jankových vystřelil a já na Mářu dorážel v prostoru mezi kruhy. V podstatě už při prvním pokusu jsem měl před sebou odkrytou branku, vyšlo to až napodruhé. Byl to hodně šťastný moment."

V tisku jste si hodně pochvalovali fanoušky...
"Byli skutečně super. Na oba zápasy se jich sjelo několik set a parádně nás povzbuzovali."

Teď musíš být jejich hrdina, ne?
(Smích) "Tak já nevím, jak moc mě znají."

Po sezóně v Budějovicích, která možná nebyla podle Tvých představ, si docela vylepšuješ náladu, že?
"Je pravda, že si tu sezónu chci vylepšit. V Budějovicích to byl pro mě spíš průměrný rok. I když na druhou stranu to snad tak špatné nebylo, vždyť jsme postoupili do play-off.

Díky za rozhovor a hodně štěstí v dalších bojích

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....