Banes Motor České Budějovice
04.03.2014, Tisková zpráva

Volby do správní rady občanského sdružení nás zklamaly, říká Bednařík

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Měla to být očista mládežnického hokeje v Českých Budějovicích. Nakonec byli zvoleni 3 kandidáti, které navrhnul předchozí člen správní rady Petr Smejkal. "Jsme zklamaní výsledky voleb, protože neprošel ani jeden kandidát, kterého jsme podporovali," shrnuje pocity z výsledků generální manažer Motoru. I přesto je vedení Motoru připraveno s nově zvolenými členy jednat.
Valná hromada trvala nekonečných 7 hodin, výsledkem je volba pánů Milana Janouška, Jana Ryby a Milana Šestáka. Zároveň v radě zůstává i původní člen Petr Havlátko. Stanislav Rataj v reakci na výsledek voleb a hlavně na to, že nebyly změněny stanovy občanského sdružení, okamžitě na svůj post rezignoval. Výsledky jednotlivých voleb byly i přes velké množství plných mocí velmi těsné. "Myslím si, že se voliči neřídili svým vlastním názorem. Jinak si neumím vysvětlit, proč se poprvé v historii správních rad občanského sdružení v této nové neobjevil žádný právník, který přitom mezi kandidáty byl. Nebyly zvoleny ani takové osobnosti celého českého hokeje, jakými bezpochyby jsou Aleš Kotalík a Josef Melichar. Dostali přednost kandidáti, kteří ve srovnání s nimi v hokejovém světě nic neznamenají," diví se Bednařík. „Je pro mě také překvapením, že správní rada je složena ze samých nehokejistů, přitom budou řídit mládežnický hokejový klub," dodává.

Nově zvolení členové správní rady každopádně ihned po skončení valné hromady projevili přání spolupracovat s Motorem. "My se samozřejmě jednání vůbec nebráníme, uvidíme, s čím za námi nová správní rada přijde. Myslíme si ale, že A tým musí mít určitý vliv na sportovní úsek i v mládeži, a to také budeme požadovat. O tom, jakou máme představu o sportovní organizaci klubu, jsme už veřejnost několikrát informovali," nastiňuje Bednařík, jakým směrem se budou ubírat jednání ze strany Motoru. "Svou vizi nám před volbami nastínil pouze pan Janoušek, ostatní nově zvolení lidé jsou pro nás zcela neznámí. Nevíme tedy, jakým směrem se budou jednání ubírat, na našich postojích, jak jsme je prezentovali před valnou hromadou, se ale vůbec nic nemění," uzavírá otázku správní rady o. s. generální manažer Motoru.

Veřejnost ještě před valnou hromadou také zajímalo stanovisko Motoru k dopisu "Pravdy a lži o budějovickém hokeji" od pana Petra Smejkala. "Rozhodli jsme se, že na tento útočný článek nebudeme veřejně reagovat. Chtěli jsme se k němu vyjádřit v rámci diskuze na valné hromadě před členy o. s. Valná hromada ale byla bohužel ukončena dřív, než došlo k diskuzi, protože většina členů po volbě jimi prosazovaných lidí opustila sál a o zprávu z auditu, změny stanov nebo diskusi neměla zjevně vůbec zájem," podivuje se člen vedení Motoru. "Moc pravd v tom článku pana Smejkala ale opravdu nebylo," dodává závěrem Bednařík.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....