Banes Motor České Budějovice
22.11.2013, Michal Heřman

Na Motor čeká další těžký soupeř. Přijede druhá Olomouc

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejisty HC Motor České Budějovice čeká další ze série těžkých utkání. V domácí hale přivítají v sobotu doposud druhý nejlepší tým ligy – HC Olomouc. Start Rusa Kňazeva je s otazníkem. Úvodní buly bude vhozeno v 17:00!

O soupeři: HC Olomouc

Založen: 1955
Stadion: Zimní stadion Olomouc (kapacita 5 500 diváků)
Webové stránky klubu: hc-olomouc.cz
Umístění v poslední sezóně: 2. místo po ZČ, baráž o extraligu
Hlavní trenér: Petr Fiala
Poslední vzájemné utkání: HC Olomouc - HC Motor ČB 4:2

Sestava z posledního zápasu

Halász – Ondrušek, Houdek, Jaroměřský, Janáček, Staněk, Rašner, Škůrek – Kindl, Řípa (C), Pekr – Herman, Ostřížek, Kucharczyk – Selingr, Knotek, Rác – Vodný, Diviš, Jergl – Králík.


Olomouc v letošní sezoně potvrzuje, že její loňský boj o extraligu nebyl náhodný. I když v baráži Kohouti nakonec neuspěli, tak získané zkušenosti využívají naplno v první lize. Za Mladou Boleslaví, která zatím hraje hodně suverénně, zaostává Olomouc o 8 bodů. Hanáci se ale musejí stále dívat i pod sebe, protože kvůli poslednímu zaváhání se na ně dotáhl jak Havlíčkův Brod, tak i Dukla Jihlava.

Olomouc bude chtít rychle zapomenout na poslední utkání v Havířově, které Hanáci prohráli 1:3. Přitom Havířov je na tom podobně jako českobudějovický Motor. V tabulce je v dolní polovině a do zápasu šel jako soupeř, od kterého by si Olomouc měla body odvést. Kohouti se ale dlouho nemohli přes obranu Havířova prosadit a svůj jediný gól dali až v závěru za stavu 3:0 pro Havířov.

Zaostřeno na: Brankář Tomáš Vošvrda

Olomoucký gólman Tomáš Vošvrda je v celkovém procentuálním hodnocení ligy na třetím místě. Má odchytáno 16 zápasů, z toho jich Hanáci 11 vyhráli a pět prohráli. Vošvrda v předchozích letech pendloval mezi Benátkami a Libercem, kterému pomohl k udržení v extralize. V letošní sezoně má průměr inkasovaných branek na zápas 1,59 a drží úspěšnost 94,20%.

25. kolo: HC Motor České Budějovice – HC Olomouc

sobota 22. 11. 2013, 17:00
Budvar aréna


Z tábora Motoru

Kádr Motoru doznává v poslední době změn, a to jak kvůli přestupům, tak i pro zdravotní absence. Klub již nebude využívat služeb zkušeného beka Nováka, který na vlastní žádost odešel na hostování do Chomutova. Jihočeši se ale mohou i přes prohru odrazit od utkání v Mladé Boleslavi, ve kterém odehráli slušný zápas. V prvním vzájemném utkání Budějovičtí prohráli v Olomouci 2:4. Byli ale vyrovnaným soupeřem, čemuž nasvědčuje statistika střel 31:30. O tom, jaká je situace kolem ruské posily či zdraví hráčů, hovoří trenér Jágr.


"Olomouc je velice těžký soupeř. Není náhodou, že je na druhém místě tabulky. Dostává málo gólů a výborně brání. My každopádně potřebujeme body, ať už hrajeme s kýmkoli, věřím, že navážeme na velmi solidní výkon z Mladé Boleslavi, tentokrát ale s vítězným koncem. Ze sestavy vypadnul Novák, který odešel do Chomutova, nemocný je Vaniš a hrát stále nemohou ani Melka, Semrád a Vráblík. Uvidíme, zda budeme moci využít Kňazeva, který se zotavuje po nemoci."

Sestava z posledního zápasu

Kůdela (Halmoši) – Novák, Kříž, Chmelíř, Pavlíček, Prokop, Moravec, Kotaška – Kotalík, Třetina, Skuhravý – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Ferebauer, Vaniš, Bárta – Prokeš, Rob, Šperger – Přibyl.

Věděli jste, že...

… České Budějovice v památné sezoně 2004/2005 s Olomoucí v první lize neprohrály? Za čtyři odehrané zápasy vybojovali Jihočeši všechny body při výborném skóre 22:1.


Statistiky

25. kolo
HC Motor České Budějovice
vs
HC Olomouc
11.
Umístění v tabulce
2.
24 / 7 - 3 - 1 - 13
56:59 / 28
Statistiky v sezóně
(základní část)
24 / 16 - 0 - 1 - 7
81:44 / 49
Aleš Kotalík 14 bodů (6 + 8)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Kindl 21 bodů (10 + 11), Kucharczyk 21 bodů (6 + 15)
Kotalík, Šachl, Skuhravý (6)
Nejlepší střelec v sezóně
Denis Kindl (10)
Aleš Kotalík (8)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Radim Kucharczyk (15)
Jiří Moravec 8 bodů (2 + 6)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jan Jaroměřský 9 bodů (2 + 7)
Lukáš Chmelíř (+6)
Miroslav Třetina (-10)
+/- bodování v sezóně
Jan Knotek (+5)
Houdek, Škůrek (0)
Václav Skuhravý (44)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Lukáš Králík (52)
Dominik Halmoši 91,92% - 2,38
Hynek Kůdela 93,41% - 1,99
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Tomáš Vošmrda 94,20% - 1,59
Tomáš Halász 91,86% - 2,19
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....