Banes Motor České Budějovice
24.10.2013, Redakce

Motoru vypomůže Pšurný, Posmyk naopak Litvínovu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Oboustranně výhodná spolupráce proběhla na trase České Budějovice - Litvínov. Verva má problémy s obránci, a tak jí vypomůže Marek Posmyk, který v jejím dresu hrál ještě loni. A do známých míst se podívá naoplátku i Roman Pšurný, který na jihu Čech v minulosti také působil a teď by měl vylepšit střeleckou potenci Motoru.
Obrana Litvínova v extralize zatím nepatří mezi nejpevnější, kosí ji navíc zranění. I proto se Verva obrátila o pomoc do Českých Budějovic, které mají zatím v první lize defenzívu velmi pevnou. Na střídavý start tak bude na sever Čech jezdit urostlý obránce Marek Posmyk, který nastoupí už do pátečního duelu proti Pardubicím. "Markovi určitě prospěje extraligová konfrontace v týmu, který z loňska dobře zná. A my o něj samozřejmě nepřijdeme a navíc za něj získáme výpomoc naoplátku," popsal genezi celé akce sportovní ředitel Radek Bělohlav.

Českobudějovičtí diváci se mohou těšit na kousky útočníka Romana Pšurného, který na jihu Čech prožil dvě sezony, přičemž zejména v ročníku 2010-11 byl bodově velmi úspěšný, když nasbíral 27 kanadských bodů a nasázel 10 gólů. Právě jeho góly by Motor jistě ocenil. "Střelecky to samozřejmě v našem týmu není ideální, doufáme, že nám v tom Roman pomůže a že se v 1. lize bude střelecky prosazovat," nastínil své představy sportovní ředitel a trenér v jedné osobě. Z administrativních důvodů ale může Pšurný vypomáhat Motoru až po 16. listopadu.

Roman Pšurný to v dresu Českých Budějovic dobře zná
Roman Pšurný to v dresu Českých Budějovic dobře zná
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....