Banes Motor České Budějovice
10.10.2013, Redakce

Kdo jiný by měl pomoci? říká ředitel Madety Teplý

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Léto v Českých Budějovicích bylo ve znamení boje o zachování hokeje. Velmi důležitou firmou, která vložila podporu do rukou skupiny kolem Radka Bělohlava, byla společnost Madeta. Její ředitel Ing. Milan Teplý se svěřil s tím, jak všechno dění okolo Motoru vnímal a jaké má jeho firma plány s hokejem do budoucna.
Jak jste sledoval letní dění okolo českobudějovického hokeje?
Poměrně pozorně. A negativně jsem vnímal například postoj vedení města, které dávalo vinu Budějovickému Budvaru. Ten si ale podle mého zasloužil spíš poděkování. Vždyť do hokeje dal během deseti let asi sto milionů korun. Vadil mi i přístup radnice ve vztahu k oněm pánům, kteří extraligový hokej odstěhovali z Českých Budějovic do Hradce Králové i včetně vybavení kabin hráčů. To vše se mě dotklo.

Nakonec se v Českých Budějovicích hraje 1. liga a vaše společnost je jedním z hlavních sponzorů. Co vás k tomu přesvědčilo?
Sešel jsem se s pány Bednaříkem, Sailerem, Turkem a Bělohlavem, když ještě vůbec neměli licenci a připadali mi hodně zlomení. Ale měli vizi, odhodlání a byli ochotni spolu s dalšími bývalými hráči riskovat i svoje vlastní prostředky, aby hokej ve městě zůstal. Má tady dlouhou tradici a tu má také Madeta, která má v Budějovicích sídlo. Který jiný podnik už by měl pomoci než ten, který v Jihočeském kraji zaměstnává na šestnáct set lidí? Hokej je divadlo pro lidi, které se hraje v Budvar aréně a lidi na něj rádi chodí. Nakonec se ukázalo, že na prvoligový zápas tu přijde pět tisíc lidí! To je něco jedinečného! Rozhodně neočekávám, že sponzorování HC Motor zvýší Madetě prodeje Lipánků. Určitě jde o posílení značky Madeta, naše logo na dresech, helmách nebo ledu je určitě fajn, ale víc od toho neočekávám. Ovšem ti kluci do záchrany hokeje investovali i spoustu energie, fanoušci chodí, žijou tím, fandí a tleskají svému týmu i tehdy, když prohraje. Včetně spousty fanoušků z Madety. To je opravdu úžasné. Osobně sice nemůžu být na každém zápase, ale když jdu, taky si to náležitě užívám.

Vzpomenete si, kdy jste byl v Českých Budějovicích na hokeji poprvé?
To bylo asi někdy v roce 1978, 1979, kdy hráli pánové Pouzar, Pražák, Dvořák, Anderle, Čech, Mařík, Květoň a podobná elita. A to proto, že jsem bydlel ve stejném paneláku jako oni a záviděl jsem jim, když si ze Západu přivezli texasky a byli za hvězdy, zatímco já mohl v té době maximálně tak k Balatonu.

Plánuje společnost Madeta podporovat znovuzrozený Motor dlouhodobě i s výhledem postupu do extraligy?
Ano. V současné době jsme reklamní partner a dovolujeme si za reklamní náklady ptát se na to, zda má vedení HC Motor vizi do budoucna, jak by s těmito částkami naložilo. A pak je to o tom, že bychom tento sport v Českých Budějovicích měli podporovat dlouhodobě. Takové je moje stanovisko, shodné se stanoviskem Budvaru.
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....