Banes Motor České Budějovice
08.10.2013, Miroslav Mayer

Vydrží staršímu dorostu forma?

Č. B u d ě j o v i c e - V dalším hracím víkendu odehrají mládežnické celky HC České Budějovice celkem sedm zápasů, tři z toho juniorka a všechny na hřištích soupeřů. Starší dorost bude hrát naopak hned dvakrát doma. Mladší dorost A odehraje jeden zápas v Jihlavě a B dorost doma. Uvidíme, zda juniorka potvrdí vzestup formy, zda starší dorost protáhne svoji šňůru vítězství, zda mladší dorosty dokáží bodovat.

Juniorka

Juniorka dokázala dvakrát vyhrát, ale z nejhoršího ještě rozhodně venku není. Čeká ji série tří zápasů na ledech soupeřů a ke klidu potřebuje přivést co nejvíce bodů. V pátek má velkou šanci uspět, protože zajíždí na led posledního mužstva tabulky HC Kladno. Soupeři se letos nedaří, ale všech svých sedm bodů získal doma, takže tam bude nebezpečný. Uvidí se, kolik branek v zápase padne. Proti sobě nastoupí dva zatím nejhorší útoky extraligy, i když tabulka je zatím neúplná. Rytíři sehráli minule jen jeden zápas, když doma porazili Liberec 7:6p.

V sobotu se Jihočeši představí v nedaleké Plzni. Západočeši jsou zatím šestí, když ze sedmi zápasů mají čtrnáct bodů. Doma sehráli čtyři zápasy a získali osm bodů. Před týdnem sehrála Škoda také jen jeden zápas a vyhrála v Liberci 5:1. Jihočeši mívají tradičně v Plzni problémy a málokdy odtud vozí body. Tentokrát by bylo hezké, kdyby neodjížděli s prázdnou.

V pondělí je na programu dohrávka osmého kola, ke které pojedou Budějovičtí do města perníku Pardubic. Ani Východočechům zatím sezóna nevychází podle představ. Sehráli devět zápasů a mají jen deset bodů. Na svém ledě ze tří zápasů vyhráli dva, ale inkasovali jen sedmkrát. V minulém kole prohrály Pardubice na Kometě 2:7 a Olomouci 2:3sn. Ani tento soupeř nemá Top formu a dá se určitě porazit.

Starší dorost

Jak dlouho vydrží série vítězných zápasů staršímu dorostu? Teď sehrají Budějovičtí dva zápasy doma a tak by se ještě série mohla natáhnout. Hned páteční soupeř nebude vůbec lehký. Přijede lídr tabulky Slavia Praha. Slávisté odehráli nejvíce zápasů ze všech a mají nejlepší útok i obranu. Venku ze šesti zápasů získali dvanáct bodů. Ovšem první vzájemný zápas dokázali Jihočeši v Praze vyhrát 5:4p a vědí, že se s tímto soupeřem hrát dá. V posledním kole porazila Slavia doma Hradec Králové 5:1 a předtím vyhrála 3:2 v Písku. Zápas se odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.

Sobotním soupeřem dorostenců budou Bílí Tygři Liberec. V tabulce jim patří druhé místo, když mají o jeden zápas méně než Slavia a ztrácejí na ni šest bodů. Na hřištích soupeřů se Tygrům daří zatím nejvíce ze všech, když ze šesti zápasů má třináct bodů. Bude to již letošní třetí vzájemný zápas těchto soupeř. Hned v prvním kole vyhráli Tygři v Budvar aréně 5:0, ovšem v Liberci zase Jihočeši 5:4. Na skóre jsou tedy Tygři lepší a po sobotě se uvidí, kdo získá více bodů. V minulém kole vyhráli Liberečtí 6:0 v Písku a 5:0 v Mladé Boleslavi. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost A

Mladší dorost začal sezónu dobře, ale postupně se mu tolik nedaří. Hlavně doma zatím nezískal ani bodík. Ovšem tentokrát bude hrát v Jihlavě. Dukla je tom dobře, když ji patří třetí místo a může se pochlubit nejlepší obranou v soutěži. Navíc doma ze čtyř utkání prohrála pouze jednou. V posledním kole vyhrála v Mladé Boleslavi 4:2 a zdá se, že má formu. Jihočeši to nebudou mít lehké, ale body potřebují jako sůl.

Mladší dorost B

Ligový dorost býval vždy ve své skupině lídr a postrach soupeřů. Již druhým rokem to tak není. Budějovičtí se totiž krčí se čtyřmi body na devátém místě tabulky. V sobotu je navíc čeká další jihočeské derby, když přivítají HC Tábor. Ani Tábor zrovna nezáří, když má jen o dva body více než Budějovičtí. Ze dvou zápasů venku získali Táborští čtyři body. Zápas se odehraje v sobotu od 16.00 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....