Banes Motor České Budějovice
07.10.2013, Miroslav Mayer

Juniorka zabrala a získala šest bodů

Č. B u d ě j o v i c e - Dobrou zprávou je, že juniorka dokázala dvakrát vyhrát a odlepila se od dna tabulky. V obou zápasech se výrazně prosadil navrátilec z Hradce Králové, útočník Luboš Rob, který zaznamenal šest bodů(3+3). Starší dorost dvakrát vyhrál a celkově má již sedm vítězství v řadě za sebou. Mladší dorost A opět nedokázal doma vyhrát a potřetí za sebou nezískal doma ani bod. B dorost i přes velkou převahu přivezl z Benátek nad Jizerou pouze bod.

Juniorka

Pomohly využité přesilovky

Juniorka potřebovala bodovat. Po špatném vstupu do sezóny se herně zvedala, ale bodů bylo málo. V pátek přijel do Budvar arény tým HC Litvínov. Chemici se v zápase dvakrát ujali vedení, ale Jihočeši vždy dokázali vyrovnat. Ve druhé třetině měli domácí hned několik přesilovek, ale zpočátku se jim je nedařilo proměňovat. Nakonec využili v zápase hned tři a to jim pomohlo k celkovému vítězství 5:3. Nejlepším hráčem domácích byl Luboš Rob, který odehrál první celý soutěžní zápas v sezóně a hned si připsal čtyři body(2+2).

Vítězství a převaha Jihočechů

Hned druhý den měli junioři na programu další kol, když tentokrát přijeli Piráti Chomutov. Jihočeši drželi opět vývoj zápasu ve svých rukách a soupeři dovolil jen vyrovnání na 1:1 v první třetině. Ve druhé části dokázali dát dvě branky a odskočili svému soupeři. V závěru zápasu měli sice hosté šanci po snížení na 3:2, ale gól do prázdně branky při power-play zajistil domácím zasloužení vítězství 4:2 a další cenné body. Dva body získal i Václav Pašek.

Starší dorost

Spanilá jízda pokračuje

Starší dorost je už definitivně na vítězné vlně, když vyhrál již šesté utkání v řadě a v tabulce poskočil již na páté místo a má před sebou ještě mnoho odložených zápasů. V pátek přijel tým z Hradce Králové. Vstup do zápasu vyšel domácím, kteří se ujali vedení 3:0 a teprve v půlce zápasu hosté dali první branku. Jihočeši zápas plný nervozity kontrolovali a nedali soupeři šanci na zdramatizování zápasu. Hradečtí byli v zápase střelecky aktivnější, ale brankář Petr Kváča chytil 45 jejich střel a má tak významný podíl na vítězství 5:2.

Jízda pokračuje

Starší dorost má napilno. V pondělí měl na programu další zápas a zajížděl do Pardubic. Zápas byl od začátku vyrovnaný. Jihočeši se ujali vedení, ale Pardubičtí dokázali vyrovnat. Rozhodlo se až ve třetí části a radovali se Budějovičtí. Těm se podařilo dát branku a do konce zápasu svoje hubené vítězství 2:1 udrželi. Slaví tak sedmí vítězství v řadě za sebou.

Mladší dorost A

Můj dům- zatím nula bodů

Mladší dorost zatím sbírá body jen na hřištích soupeřů a tak to chtěl změnit v neděli, kdy přivítal Kometu Brno. Po první třetině to vypadalo, že prokletí domácího ledu tým prolomí, ale ve druhé části dokázali Brňané dát tři branky, přestože tempo hry jasně udávali Jihočeši. Ve třetí části sice ještě domácí bojovali a podařilo se jim tentokrát dát i dvě branky, ale ani Kometa nevyšla naprázdno a tak nakonec hosté vyhráli 7:4. Mladší dorost si tak na body ze svého ledu bude muset ještě počkat. Dvě branky domácích vstřelil Oliver Pánek.

Mladší dorost B

Střelci nenašli přesnou mušku

Ligový dorost zatím jen jednou vyhrál a tak to chtěl změnit na ledě Benátek nad Jizerou, které zrovna nebudí respekt soupeřů. Jihočeši utkání nepodcenili a měli neustálou převahu, kterou jasně ukazuje i poměr střel 20:51, ale přesnost chyběla. Jediný gól v přesilové hře jasně ukazuje slabinu týmu. Domácí tak vyhráli 2:1sn a Budějovičtí tak získali „jen“ bod za snahu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....