Banes Motor České Budějovice
02.10.2013, Miroslav Mayer

Juniorku posílí Švec a Rob

Č. B u d ě j o v i c e - Ani další hrací víkend mládeže se neodehrají všechna utkání, která byla původně naplánována. Juniorka měla minule zápasové volno a nyní odehraje dva zápasy na svém ledě. Starší dorost bude hrát v pátek a sobotní zápas má přeložený. Další kolo bude hrát již v pondělí. Oba mladší dorosty sehrají jen jeden zápas. Opět bude na programu super pátek, kdy bude hrát starší dorost i juniorka zároveň.

Juniorka

Junioři využili volný víkend intenzivním tréninkem a tvrdou přípravou. Teď mají před sebou dva zápasy a pro lepší pohodu by bylo dobré získat plný počet bodů. Jako první přijede do Budvar arény Litvínov . Ten je v tabulce devátý, když ze šest zápasů získal jedenáct bodů. Ovšem venku ze čtyř zápasů dokonce hned osm! Soupeř je tedy spíše specialista na zápasy na ledě soupeřů, kde dal zatím již sedm gólů z přesilovek. Minulý víkend sehrál Litvínov jen jeden zápas, když vyhrál 4:1 v Liberci. Zápas se 9. kola odehraje v pátek od 18.00 v Budvar aréně.. Za Jihočechy by měli nastoupit Emil Švec, který je po zranění a Luboš Rob, který se vrátil z Hradce Králové.

Dalším týmem, který navštíví České Budějovice, bude Chomutov. Tomu se zatím daří velmi dobře. Ze sedmi zápasů získal patnáct bodů. Venku hrál dvakrát a vybojoval celkem pět bodů, takže ještě neprohrál. Chomutovští mají nejvyšší procento využitých přesilovek a v oslabení ještě neinkasovali. V posledním kole prohráli Piráti doma s Libercem 4:5 a předtím porazili doma Mladou Boleslav 3:2. Zápas desátého kola se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Starší dorost je na koni a měl by to potvrdit i v dalším domácím zápase. Tentokrát přivítá doma tým, se kterým ještě nehráli Hradec Králové. Východočeši jsou zatím třetí, když z devíti zápasů získali osmnáct bodů. Podobnou bilanci mají i z venku, když z pěti zápasů mají deset bodů. Nedaří se jim přesilovky, které mají nejhorší z celé soutěže, využili jen jedinou! Minulý týden nejprve vyhráli v Písku 5:4p a pak prohráli na nájezdy v Jihlavě 1:2sn. Zápas jedenáctého kola se odehraje v pátek od 18.00 na druhé ledové ploše.

V sobotu měli Jihočeši jet do Jihlavy, ale zápas je odložen na 18.11. Tak si dorostenci odpočinou a v pondělí je čeká hned další zápas. Budějovičtí pojedou do Pardubic. S tímto soupeřem již Jihočeši hráli, když ho doma porazili 5:4 a mají tedy dobré vzpomínky na tohoto soupeře. Pardubičtí jsou v tabulce jedno místo pod Jihočechy, když deseti zápasů získali deset bodů. Podobně jsou na tom i na svém ledě, když z pěti zápasů mají pět bodů. Zatím mají Východočeši třetí nejlepší útok v soutěži. V posledních kolech nejprve prohráli Pardubičtí doma s Libercem 4:5p a pak v Mladé Boleslavi 2:3. Jihočeši mají i zde šanci na další body.

Mladší dorost A

Tentokrát čeká na mladší dorost jen jeden zápas. V neděli přivítá doma Kometu Brno. Kometa má letos pomalejší rozjezd, když pátá a má jen o jeden bod více než Jihočeši. Navíc ve vyrovnané tabulce bude toto zápas důležitý. Kometa venku ze tří zápasů vybojovala šest bodů, ale Jihočeši doma hráli dvakrát a vždy vyšli naprázdno! Tentokrát budou mít šanci tuto nepříznivou bilanci vylepšit. V posledním kole ovšem Kometa podlehla doma mladé Boleslavi 1:2. Zápas sedmého kola se odehraje v neděli od 12.30 na první ledové ploše.

.

Mladší dorost B

Ligovému dorostu se zatím moc nedaří. Stejně na tom je i další soupeř Jihočechů, kterým bude Benátky nad Jizerou. Oba týmy získali jen tři body a oba doma. Pozitivní je, že Jihočeši mají zatím lepší skóre a tak jejich šance na body je přeci jen o něco vyšší.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....