Banes Motor České Budějovice
01.10.2013, Michal Heřman

Motor míří pro body na led trápících se Benátek

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hokejisté HC Motor České Budějovice zamíří ve středu k dalšímu duelu v druhé nejvyšší soutěži. Čeká je utkání v Benátkách na Jizerou, které se v úvodu soutěže trápí a jsou předposlední. Pokud Jihočeši zlepší produktivitu, tak mají velkou šanci na tříbodový zisk a posun v tabulce do vyšších pater.

O soupeři: HC Benátky nad Jizerou

Založen: 1934
Stadion: Zimní stadion města Benátky nad Jizerou (kapacita 2 000 diváků)
Webové stránky klubu: hokejbenatky.cz
Umístění v poslední sezóně: 9. místo v ZČ
Hlavní trenér: Mgr. Filip Pešán

Soupiska

Brankáři: Jakub Jelínek, Jakub Krejčí, Marcel Melicherčík, Jiří Stejskal.
Obránci: Adam Jandejsek, Adam Jánošík, David Kajínek, Petr Kolmann, Ján Niko, Marek Pabiška, Filip Pyrochta, Jiří Říha, Radim Šimek, Lukáš Turek, Petr Ulrych, Ondřej Vitásek.
Útočníci: Michal Bárta, Ladislav Bittner, Dalibor Bortňák, Adam Dlouhý, Antonín Dušek, Ctibor Jech, Vít Jonák, Petr Kica, Tomáš Klimt, Lukáš Krejčík, Patrik Maďar, Josef Mikyska, Jan Plodek, Matěj Psota, Daniel Skalický, Josef Skořepa, Daniel Špaček, Tomáš Urban, Lukáš Vařecha, Jaroslav Vlach, Pavel Zacha.

Sestava z posledního zápasu

Stejskal (29. Jelínek) – Ulrych, Jánošík, Pyrochta, Vitásek, Jandejsek, Pabiška – Jonák, Skořepa, Skalický – Klimt, Bortňák, Psota – Dlouhý, Špaček, Vařecha – Jech, Mikyska, Maďar.


Hokejisté Benátek vstoupili do nové sezony špatně, protože po sedmi odehraných kolech získali jen 4 body za výhru nad Mostem a prohru po nájezdech s Mladou Boleslaví. Benátky jsou aktuálně na předposledním místě se skóre 15:27.

Výsledky jako na vlně. Tak by se daly zhodnotit poslední dva zápasy Benátek, které nejprve v sobotu dokázaly zahrát velmi dobrý duel s favorizovanou Mladou Boleslaví. Avšak dva dny na to zajížděli Středočeši k dalšímu utkání do Olomouce, odkud odjeli s debaklem 2:8.

"Zápas se nám nepovedl. Máme hodně mladý kádr a naše výkony jsou jako na houpačce. Nejdříve dokážeme zahrát velmi dobré utkání, ale ihned v dalším taháme celých šedesát minut za kratší konec. Olomouc si vítězství naprosto zasloužila, protože nás téměř k ničemu nepustila," zhodnotil utkání asistent trenéra Vladimír Čermák.

Zaostřeno na: Tomáš Klimt

Na druhého nejstaršího hráče má Tomáš Klimt náskok pět let. I tak je ale ve svých 39 letech nejproduktivnější hráč Benátek. Zasáhl do všech sedmi odehraných kol, ve kterých si připsal pět kanadských bodů za tři branky a dvě asistence. Klimt zasáhl po několik sezon do extraligy v dresu Kladna. Nejvěrnější jihočeští příznivci si mohou Klimta pamatovat z jeho angažmá v Jindřichově Hradci (sezona 1994/1995).

8. kolo: HC Benátky nad Jizerou - HC Motor České Budějovice

středa 2. 10. 2013, 17:30
Zimní stadion města Benátky nad Jizerou

Z tábora Motoru:

Hokejisté HC Motor České Budějovice vybojovali v zatím posledním utkání dva body za výhru v prodloužení s jihlavskou Duklou. Po utkání třetího kola se Šumperkem si připsal podruhé v sezoně čisté konto brankář Halmoši, na kterého bude tým spoléhat i v Benátkách.

Pokud Jihočeši uspějí, tak mají šanci na výrazný posun v tabulce. V případě, že zaváhají Olomouc, Litoměřice i Ústí, se může Motor posunout až na průběžné čtvrté místo.

"Do sestavy už by se mohli vrátit zranění hráči Semrád s Moravcem. V Benátkách určitě chceme uspět a získat všechny body. Je to pro nás ale hodně neznámý soupeř i prostředí, takže bude důležité se co nejrychleji adaptovat. S Jihlavou se nám vcelku dařila obranná hra, chtěli bychom se ale výrazně zlepšit v útočné fázi."

Sestava z posledního zápasu

Halmoši – J. Novák, Prokop, Posmyk, Kříž, Chmelíř, Vráblík – Kotalík, Melka, Vaniš – Ondřej, Šachl, Kuchejda – Bárta, Skuhravý, Třetina – Ferebauer, Přibyl, E. Turek – Mavrojanidis

Věděli jste, že ...

... Benátky oslaví příští rok 80 let své existence? Klub byl založen v roce 1934 a v roce 2014 tak dojde na jubileum. Během této dlouhé doby se ale Benátky poprvé představily v druhé nejvyšší soutěži až v sezoně 2007/2008.

Statistiky

8. kolo
HC Benátky nad Jizerou
vs
HC Motor České Budějovice
13.
Umístění v tabulce
7.
7 / 1 - 0 - 1 - 5
15:27 / 4
Statistiky v sezóně
(základní část)
7 / 3 - 1 - 0 - 3
14:12 / 11
Tomáš Klimt 5 bodů (3+2)
Nejproduktivnější hráč v sezóně
Aleš Kotalík 5 bodů (2+3)
Tomáš Klimt (3)
Nejlepší střelec v sezóně
Aleš Kotalík, Jiří Ferebauer, Zdeněk Ondřej, Petr Šachl (2)
Daniel Skalický, Dalibor Bortňák (3)
Nejlepší nahrávač v sezóně
Jiří Moravec, Aleš Kotalík, Jan Novák (3)
Radim Šimek 2 body (1+1)
Nejproduktivnější obránce v sezóně
Jiří Moravec, Jan Novák 4 body (1+3)
Josef Mikyska, Ladislav Bitter (2)
Filip Pyrochta, Dalibor Bortňák (-5)
+/- bodování v sezóně
Jiří Moravec, Petr Šachl, Jiří Ferebauer, Martin Semrád (2)
Aleš Kotalík (-4)
Antonín Dušek (29)
Nejtrestanější hráč v sezóně
Václav Skuhravý (16)
Marcel Melicherčík 91,04 % - 2,88
Jakub Jelínek 85,71% - 3,07
Jiří Stejskal 84,21% - 4,44
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Dominik Halmoši 94,52% - 1,71
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....