Banes Motor České Budějovice
04.09.2013, Lukáš Dvořák

Jsem ochoten vzít každou roli v týmu, hlásí Václav Skuhravý

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Ve svých čtyřiatřiceti letech má pořád co nabídnout. Své zkušenosti jistě prodá jak na ledě, tak v kabině Motoru. Václav Skuhravý již dnes trénoval v Budvar aréně, aby byl naplno připraven na nadcházející ročník, ve kterém by se měl stát s Alešem Kotalíkem jasným lídrem znovuzrozeného celku z jihočeské metropole.

Václave, jak se celý váš přestup do Motoru seběhl?
No, ve Varech jsem měl dlouho smlouvu, jednalo se prakticky jen o ukončení, na kterém jsme se dohodli v půlce srpna. V extralize už nebylo žádné volné místo a já jsem chtěl hrát, takže jsme si volali s Petrem Sailerem a domluvili se, že půjdu sem.

Vy jste žádnou jinou nabídku neměl?
Z extraligy už ne, tam je všude plno. Co se týká zahraničí, tak něco bylo, ale všechno jen z nižších lig, například z Rakouska.

Proč vlastně došlo k ukončení kontraktu s Karlovými Vary?
Obměňoval se tam kádr, byly tam různé změny a trochu i finanční problémy. Klub se zbavoval dražších hráčů a nebyla ani spokojenost, tak asi proto se rozhodli rozvázat smlouvy více hráčům.

Byl jste dlouhou dobu bez angažmá, jak jste se připravoval na novou sezónu?
Já jsem měl individuální letní přípravu, kterou jsem dostal od Varů, jelikož jsem byl pod smlouvou. Ono se nás připravovalo víc, protože Lukáš Pech měl taky nějaké problémy, Petr Pohl a další. Byli jsme parta přibližně pěti lidí. Na ledě jsem se pak připravoval s týmem Sokolova, který je farmou Varů a trénuje jej Radim Rulík.

Daly se srovnávat tréninkové podmínky s Vary?
Bylo to podobné. Hlavně ty tréninky byly hodně kvalitní, protože Radim Rulík má docela tvrdou přípravu, hlavně v srpnu, takže se trénovalo dvoufázově. Měli jsme posilovnu před ledem i po ledě, vyběhání. Velmi kvalitní příprava.

Jak dlouho jste s nimi byl na ledě?
Přibližně měsíc.

Odehrál jste za Sokolov nějaký zápas?
Nemohl jsem, jelikož jsem byl pod smlouvou. Navíc jsem ani nechtěl, abych se náhodou nezranil. A asi by nechtěli ani trenéři, oni tam měli dost hráčů z karlovarské juniorky.

Nelze se nezeptat, jestli jste sledoval kauzu okolo českobudějovického hokeje …
Trochu jsem to sledoval. Sice ne úplně důkladně, ale sledoval jsem to jako každý hokejista. Každého hráče tohle zajímalo.

Ten tým se zde tvoří úplně od píky. Znáte někoho ze svých nových spoluhráčů?
Pár jich tady znám. Proti některým jsem hrál a s některými jsem si i zahrál (smích).

Jak to vidíte s cíly pro letošní ročník?
Já nevím, je asi předčasné si dávat ještě nějaké cíle. Klub tady chce stabilizovat ten kádr, chce se pokusit dostat zpátky do extraligy. Nevím, jak to bude vypadat. Uvidíme.

Trenéři s vámi počítají na pozici prvního centra. Měl byste si tedy zahrát po boku Aleše Kotalíka. Může tahle spolupráce fungovat?
Tak to je ještě hodně brzo, třeba spolu ani hrát nebudeme, takže nevím. Tohle všechno rozhodnou trenéři. Mně je jedno, kam mě postaví, kde mě budou potřebovat. Já jsem ochoten vzít každou roli v týmu.

Měl jste možnost vidět Motor v nějakém přátelském utkání?
Včera jsem se byl podívat na Kladně, kde jsem viděl dvě třetiny. Pak jsem ale musel odjet domů.

A vaše hodnocení včerejšího výkonu?
Určitě to je ještě hodně živelné. Odehráli pět přátelských utkání, což je docela málo. Zatím se hledá optimální sestava, takže se to dá hrozně špatně hodnotit.

Pamatujete si na to památné semifinále, kdy jste tu vyřadili Budějovice?
Tak na to si určitě vzpomenu (smích). Byly to asi čtyři minuty před koncem, Milan Procházka dával na 2:1. Vybaví se mi to, kdykoliv přijedu na tento stadion. Tehdy České Budějovice vyhrály základní část, byly favoritem celé série, celkově i na titul, hrály skvěle. My jsme v sérii prohrávali 0:2, doma se nám povedlo vyrovnat, takže to byla taková hra domácích týmů a dostalo se to až na sedmý zápas.


FOTO: 2x www.hokejkv.cz
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....