Banes Motor České Budějovice
29.01.2003, David Lukeš

Kysela v HC ČB na střídavý start

Generální manažer HC ČB ing. Jaroslav Pařízek našel ve svých sítích zajímavý úlovek. Je jím nejproduktivnější útočník 1. ligy Robert Kysela z Kladna. Věc má však jeden háček. "Kysela zůstává hráčem Kladna, u nás má pouze střídavý start," upozorňuje Pařízek, avšak přiznává, že jihočeský celek by měl jeho služeb využít už v pátek v Třinci. Útočné vozby se týká i další informace ze zákulisí budějovického HC. Stanislav Procházka zůstává do konce sezóny, Petr Gřegořek se stěhuje z Liberce zpátky "domů" do Třince.
"S Kladnem jsme uzavřeli dohodu o střídavém startu Roberta Kysely," upřesňuje budějovický manažer. "Kysela zůstává hráčem Kladna, my ho budem moci využít, pokud náš program nebude kolidovat s programem Kladna a hlavně, pokud s tím budou Středočeši souhlasit." Lze určitě očekávat, že Kladenští počítají s Kyselou jako s hlavním trumfem pro boje o návrat do extraligy. Kysela byl zvolen kapitány prvoligových týmu osobností 1. ligy a vede bodování ligy (34 zápasů - 21 + 22).

Poněkud zajímavá varianta "půjčení" hráčských práv. Hodně oblíbená v Německu, Rakousku, Itálii, kde vedení tamních soutěží dává podobným hostováním zelenou ve snaze zvýšit atraktivitu soutěže, takže například v Bolzanu mohli v druhé polovině devadesátých let obdivovat v jednom play-off místní nejvyšší soutěže umění Jaromíra Jágra. Naše řády však povolují veškeré výměny a přestupy do 31. ledna. Pařízek nepopírá, že "získání" omezených práv na Kyselu souvisí s vypršením přestupního termínu v naší nejvyšší hokejové soutěži. "Máme s tím ještě hodně papírování a také čekáme na posvěcení naší dohody s Kladnem ze strany vedení soutěže," naráží na hektičnost posledních dní v extraligovém kolotoči. Proč zrovna Kysela? "Robert Kysela je zkušený hokejista, který už dal spoustu branek. My máme zraněné Míku a Vondrku, takže potřebujeme doplnit útok. Až se ale například Míka vrátí, nebudeme třeba Kyselovy služby potřebovat. V pátek s ním v Třinci počítáme, co ale bude po reprezentační přestávce, nedovedu teď odhadnout," vysvětluje "předzásobení se" Pařízek. Takže by se klidně mohlo stát, že Kysela odehraje za HC ČB nějakou tu porci extraligových minut v Třinci, ale fanoušci ho v červenobílém dresu nakonec neuvidí...

Nic ale není zadarmo. Dnes dopoledne vzrušila příznivce HC ČB zpráva, že výměnou za Kyselu odchází na Kladno Milan Michálek. Jaroslav Pařízek vše dává do pořádku. "Ano, ale s Kladnem jsme se dohodli, že Michálka uvolníme, až nám skončí mistrovská sezóna. Teprve potom může Kladnu pomoct v jeho bojích," dostává se mi vysvětlení se zdůrazněním, že Michálek určitě extraligovou sezónu dohraje v Budějovicích.

Další zpráva se týká již fungujícího trejdu. Na konci listopadu se HC ČB a Liberec dohodly na výměně obránce Petra Gřegořka a útočníka Stanislava Procházka. Domluva zněla do konce ledna. "Procházka u nás zůstává do konce sezóny, Gřegořek míří do Třince, protože Liberec o jeho další služby neprojevil zájem," prozrazuje generální manažer poslední novinky v budějovickém klubu.

STATISTIKY ROBERTA KYSELY:


Soutěž+sezóna     Klub         z     g     a     b     +/-
ELH 99/00         Litvínov    52    23    22    45      14
Play-off 99/00    Litvínov     7     2     1     3      -2
ELH 00/01         Litvínov    43    17    17    34       6
Play-off 00/01    Litvínov     6     2     1     3      -1
ELH 01/02         Kladno      52    10    18    28       1
Baráž 01/02       Kladno       5     0     1     1      -1
1. liga 02/03     Kladno      34    21    22    43      15
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....