Banes Motor České Budějovice
25.01.2003, David Lukeš

Podle Jana Slavíka ve Znojmě rozhodne srdce

V sobotu 25. 1. v rámci 43. kola ČT extraligy zavítají hokejisté HC ČB na led šestého Znojma, aby tam od 17:15 smazali nedobrý dojem z pátečního domácího střetnutí s Libercem. Zápas bude přenášet Česká televize přímým přenosem, takže celá republika bude mít šanci vidět, jak se bude dařit toto předsevzetí Jihočechům plnit.
Hráči Českých Budějovic se po střetnutí s Libercem nebránili kritice. Letos už po někokolikáté svého soupeře doma doslova utloukli, aby nakonec odjížděli z ledu se sklopenými hlavami. Tentokrát je do šaten provázel ohlušující pískot fanoušků, jimž už došla trpělivost. "Dívat se na tohle? Já se jim nedivím, taky bych pískal," pravil smířlivě po utkání bek Jan Slavík, který ale neztrácí naději. Slova o možné únavé, na kterou se občas týmy alibisticky při systému dva dny - dva zápasy vymlouvají, odmítá. "Určitě o nějaké únavě zítra nemůže být řeč. Oni budou taky utahaní, dneska večer jedou z Prahy," tvrdí a jeho pozápasová slova stvrzuje fakt, že Orli se na Slavii nedali zadarmo a vydřeli bodík za prohru v prodloužení 1:2. Kudy tedy povede cestička k úspěchu? Slavík si místo odpovědi pěstí bouchne na hruď, aby ukázal, že zítra vyhraje ten, kdo bude mít větší srdce.

Po Liberci by si na své hráče vsadil asi jenom vyložený optimista, přesto naděje na úspěch je. V utkáních Znojma a Budějovic totiž výhoda domácího prostředí ani takovou výhodou není. Bilance utkání doma a venku ve čtyřleté historii vzájemných zápasů z pohledu HC ČB je následující:

Doma         8      1    2    5      17:24      6/24
Venku        7      2    2    3      14:18      8/21

Budějovičtí mají svému soupeři co oplácet. Znojmo totiž nedokázali na svém ledě ještě porazit. Výjimkou je 5. říjen 2001, kdy svého soka udolali 4:1 (Bartoš 2, Rob, Čierny), tohoto vítězství ale dosáhli v táborském azylu. Toto datum je také vyryto u kolonky poslední vítězství nad Znojmem. Věřme tedy, že se tento poněkud vousatý údaj dnes podaří naším hráčům poopravit. Určitě jim k tomu bohužel nepomůžou zranění Kotaška, Vondrka, Míka a Jindra.

Sestava Znojma ze včerejšího střetnutí na Slavii: Altrichter - Havíř, Soudek, Snopek, Toman, Křetínský, Pavel Kumstát - Plášek, Pucher, Mikulík - Uram, Mareš, Petr Kumstát - Erat, Haman, Barus - Plch, Vorel, Milan Procházka.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....