Banes Motor České Budějovice
17.10.2012, Radek Papáček

Hanzal a Michálek proti Plzni nenastoupí. Respektují nové doporučení NHLPA

Útočníci Martin Hanzal a Milan Michálek se chystali dnes nastoupit za HC MOUNTFIELD proti Plzni v rámci European Trophy. Jak bylo včera uvedeno, startu obou hokejistů nic nebránilo. Klub měl všechny náležitosti vyřízené a hráči pojistky svých kontraktů potvrzené. V noci z úterý na středu však vedení hokejové NHL předložilo hráčské asociaci NHLPA nový návrh kolektivní smlouvy, které odbory nyní budou projednávat. NHLPA během té doby doporučila všem hráčům s platnou smlouvu v NHL, aby nenastupovali jinde k žádným zápasům. Znamená to, že Martin Hanzal s Milanem Michálkem nebudou hrát ve středu proti Plzni. O jejich extraligovém startu v pátek na Slavii, stejně jako v případě obránce Andrew Ferenceho, se rozhodne v následujících dnech.

„Kluci obdrželi doporučení, aby nehráli zápasy do 23. října 2012, kdy by se NHLPA měla k návrhu vedení NHL vyjádřit. Pro nás je to samozřejmě nepříjemná situace. Jak vzhledem k sestavování sestavy na nejbližší utkání, tak i směrem k našim příznivcům. Ale nezbývá nám nic jiného, než rozhodnutí respektovat,“ říká Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

Návrh vedení NHL předložený NHLPA obsahuje, že v případě uzavření nové kolektivní smlouvy by letošní sezona v NHL začala 2. listopadu. „Martin Hanzal, Milan Michálek a Andrew Ference však stále zůstávají v našem týmu. Nadále s námi budou normálně trénovat a připravovat se s mužstvem na nejbližší extraligové zápasy,“ dodává Petr Sailer, sportovní manažer klubu.

Obránce Andrew Ference nastoupil v dresu HC MOUNTFIELD už ke dvěma utkáním v extralize. Útočníci Hanzal s Michálkem si premiéru měli odbýt v pátek na Slavii. „V současné chvíli bereme na vědomí doporučení NHLPA hráčům, aby nehráli do 23. října. Situace v zámoří je však každým dnem velice nevyzpytatelná. Budeme tak nyní čekat na jakékoliv informace, jak se NHLPA postaví k návrhu vedení NHL. Zda se věci nevyvinou do pátku zase jiným směrem a všichni by nakonec na Slavii třeba mohli nastoupit. Pokud bude výluka pokračovat, všichni tři za náš klub v Tipsport extralize mohou hrát,“ říká Petr Sailer.

Držitelé permanentek jdou na Plzeň zdarma

Majitelé všech permanentních karet na sezonu 2012/2013 mají na utkání European Trophy s Plzní vstup volný. Děti do 130 centimetrů a do 6 let věku mají zdarma.

Jednorázové vstupenky v jednotné ceně 100 Kč je možno zakoupit v den konání dvě hodiny před začátkem zápasu na pokladnách č. 2 a 3 Budvar Arény. Držitelé permanentek budou moci využít ke vstupu do Budvar Arény stejné vchody, jak jsou zvyklí při zápasech Tipsport extraligy.

Vedení hokejové NHL ve snaze ukončit výluku zámořské soutěže předložilo hráčské asociaci NHLPA nový šestiletý návrh kolektivní smlouvy. Podle něj by si obě strany měly výnosy z ligy, které v minulé sezoně činily 3,3 miliardy dolarů a jsou hlavním bodem sváru, rozdělit rovným dílem a nezkrácená sezona 82 zápasů by měla začít 2. listopadu.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....