Banes Motor České Budějovice
16.10.2012, Radek Papáček

Hanzal s Michálkem nastoupí už proti Plzni v rámci European Trophy!

Hokejisty HC MOUNTFIELD v nynější době sužuje široká marodka. Parta bojovníků v úzké sestavě přesto vydřela v posledních dvou zápasech dvě vítězství. Ve středu však Jihočechy čeká další bitva. Do Budvar Arény v rámci European Trophy zamíří západočeská Plzeň. Hlavní trenér Peter Draisaitl bude chtít šetřit v současné době zdravé opory. Na druhou stranu však za HC MOUNTFIELD nastoupí útočníci Martin Hanzal s Milanem Michálkem. „Chtějí využít možnosti zahrát si soutěžní utkání, ještě než naskočí do extraligových zápasů,“ říká Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD. Hanzal s Michálkem vytvoří první útočnou formaci spolu s Lukášem Květoněm, který se vrací po zranění. Utkání začíná v 17:30 hod. a držitelé všech permanentek mají vstup zdarma.

„Poslední dvě utkání nám sebraly spousty sil. Jak ve Zlíně, tak naposledy doma s Karlovými Vary. Vzhledem k tomu, že nás trápí tak početná marodka, do utkání s Plzní tak nepůjdeme v nejsilnější možné sestavě. Potřebujeme nějaké hráče odpočinout po zápasech, kdy byli enormně vytížení. Věříme, že naši příznivci a fanoušci tento fakt pochopí,“ uvedl na tiskové konferenci po utkání s Karlovými Vary Peter Draisaitl, hlavní trenér HC MOUNTFIELD.

Za HC MOUNTFIELD však už ve středu nastoupí elitní útočníci Martin Hanzal s Milanem Michálkem. Oba se chystají poprvé v Tipsport extralize naskočit v pátek na ledě Slavie Praha. „Ve středu proti Plzni tak rádi využijí možnosti zahrát si soutěžní utkání, aby byli na pátek dobře připravení,“ říká Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTIELD. Hanzal s Michálkem vytvoří první útočnou formaci s Lukášem Květoněm. Ten doléčil zlomený palec na ruce a vrací se tak do sestavy českobudějovického mužstva.

Vedle elitní první útočné formace proti Plzni dostanou příležitost ukázat se junioři, kteří vytvoří zbývají tři útoky. „Bude velice přínosné vidět kluky v ostřejším utkání mezi seniory. Může nám to ukázat, kam také v případě potřeby během sezony můžeme sáhnout,“ říká Petr Sailer.

Majitelé všech permanentních karet na sezonu 2012/2013 mají na utkání European Trophy s Plzní vstup volný. Děti do 130 centimetrů a do 6 let věku mají zdarma.

Jednorázové vstupenky v jednotné ceně 100 Kč je možno zakoupit v den konání dvě hodiny před začátkem zápasu na pokladnách č. 2 a 3 Budvar Arény. Držitelé permanentek budou moci využít ke vstupu do Budvar Arény stejné vchody, jak jsou zvyklí při zápasech Tipsport extraligy.

Volného vstupu na středečního utkání s Plzní mohou využít kromě držitelů celosezónních permanentek výjimečně a speciálně také majitelé karet pouze pro základní část Tipsport extraligy.

Pravděpodobná sestava HC MOUNTFIELD

Sáblík (Bláha) – Prokop, Kříž, Jank, Vráblík, Plášil, Štěpán, Kolarz – L. Květoň, Hanzal, Michálek - Ciboch, Záhora, Rousek – Turek, Přibyl, Trummer – Sekera, Pašek, Rob.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....