Banes Motor České Budějovice
12.10.2012, Petr Lundák

Václav Prospal znovu na místě činu, po osmi letech

Č. B u d ě j o v i c e - Jeden z nejznámějších a nejtalentovanějších odchovanců českobudějovické hokejové líhně se vrací na scénu. Václav Prospal, ostřílený borec NHL s více než tisíci starty, ve čtvrtek poprvé trénoval s týmem. Přinášíme vám s Václavem Prospalem část rozhovoru, který si budeme moci dočíst celý v neděli v dalším vydání Hokejklubu.

Vašku, můžete nám říct, kdy jste přiletěl do České republiky?
Přiletěl jsem v úterý ráno, přes Chicago a Frankfurt. Jsem ještě trochu mimo, pořádně jsem se nevyspal. To tělo už přeci jenom trochu starší. Myslím, že tohle zamává s každým.

Čtvrteční trénink byl Vaším prvním?
Byl to můj první trénink po šesti dnech.

Na pohled se nezdálo, že byste byl nějak výrazně unavený.
Některá z těch cvičení, jeden na jednoho nebo dva na dva, to jsou cvičení, která jsem letos vůbec nedělal, jelikož jsem chodil bruslit se čtyřma nebo s pětmi klukama, kteří zbyli v Columbusu. Nebo jsem chodil s klukama, kteří si jdou hokej zahrát po práci. Tohle byl první organizovaný trénink s týmem po sedmi týdnech.

Jaký byl?
Určitě to bylo vysilující. Na druhou stranu ta vášeň, to zapálení pro hru tam musí být. Kdyby to tam nebylo, tak jsem nemusel létat sem, mohl jsem být s rodinou doma a ne si místo toho večer říkat, jestli jsem dobrý táta. Jestli jsem neoletěl a nejsem sobec.

Tadeáš Nový

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....