Banes Motor České Budějovice
08.10.2012, Klub

Martin Hanzal trénuje s HC MOUNTFIELD, přicestuje také Václav Prospal

Útočník Martin Hanzal v současné době trénuje s HC MOUNTFIELD. Vytáhlý centr by mohl v nejbližší době také naskočit do zápasů. „Martin projevil zájem už v létě. Poté však musel odjet do Phoenixu, vrátil se koncem minulého týdne a opět se s námi zapojil do tréninku. Momentálně intenzivně jednáme o vyřízení pojistky jeho kontraktu v NHL. Pokud se nám ji podaří vyřešit, jeho startu nebude nic bránit,“ uvádí Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD. Do společné přípravy s týmem se brzy zapojí také Václav Prospal.

Elitní forvard do České republiky přiletí ze zámoří z úterý na středu. „Jsme spolu v dlouhodobém kontaktu, Vašek má zájem být součástí našeho týmu,“ říká Petr Sailer. Václav Prospal se tak pravděpodobně ve čtvrtek zapojí do tréninku s týmem HC MOUNTFIELD. „Jakmile přiletí, budeme spolu dále jednat o tom, kdy by mohl naskočit do extraligových zápasů. Jak nám sdělil, ze všeho nejdříve však chce kvalitně potrénovat společně s týmem a teprve poté se zapojit do zápasů,“ dodává Sailer.

Premiéru v českobudějovickém dresu si brzy odbude Andrew Ference. Kanadský obránce se chystá poprvé nastoupit opět za Jihočechy v pátek ve Zlíně. „Vše potřebné z pohledu administrativní stránky je vyřízené,“ ujišťuje Petr Sailer. HC MOUNTFIELD v současné chvíli musí řešit rozsáhlou marodku. Mimo hru je v poslední době najednou třeba i osm hráčů. Prvním z uzdravených hráčů by měl být útočník Lukáš Květoň, který by mohl nastoupit v neděli doma proti Karlovým Varům.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....