Banes Motor České Budějovice
06.10.2012, Klub

Radek Martínek se z rodinných důvodů na vlastní žádost vrací do Ameriky

Č. B u d ě j o v i c e – Obránce Radek Martínek byl prvním z hokejistů, který v době výluky NHL neváhal nastoupit za HC MOUNTFIELD. Nyní se však rozhodl vrátit z Českých Budějovic zpět do Ameriky. Důvodem jsou jeho rodinné záležitosti, o kterých Radek Martínek informoval vedení klubu. „Přestože jsme jako tým nyní ve složité situaci, samozřejmě jsme Radkovi neváhali vyhovět a jeho rozhodnutí respektujeme,“ sdělil Petr Sailer, sportovní manažer HC MOUNTFIELD.

Radek Martínek se na jihu Čech vrátil na ledová kluziště po svém posledním zranění, kvůli kterému vynechal téměř celou loňskou sezonu. Za Columbus odehrál pouze sedm utkání. Nyní v době výluky neváhal nastoupit za HC MOUNTFIELD, přestože v NHL nemá uzavřenou smlouvu s žádným klubem. Po čtyřech odehraných zápasech však Radek Martínek vedení klubu požádal o uvolnění, aby odcestoval za manželkou a dětmi do New Yorku. „Omlouvám se všem spoluhráčům, trenérům a pak především příznivcům, kteří mě bezvadně přijali. Nyní si však potřebuji vyřídit důležité osobní záležitosti,“ uvedl Radek Martínek.

Zkušený obránce tak v nedělním utkání doma proti Plzni již nenastoupí. „Radek je obrovský profesionál. Jen jeho přítomnost v kabině je celý tým obrovským přínosem. Součástí našeho mužstva samozřejmě zůstává a budeme velice rádi, pokud se k nám opět připojí. Na samotné přání Radka Martínka však nyní budeme respektovat jeho soukromí a budeme čekat na zprávu od něj,“ dodává Petr Sailer.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....