Banes Motor České Budějovice
02.10.2012, Radek Papáček

HC MOUNTFIELD získal útočníka Ladislava Kohna

HC MOUNTFIELD v poslední době trápí početná marodka. Vedení klubu tak na tuto situaci reaguje získáním zvučného jména do svého kádru. K týmu se připojí LADISLAV KOHN, sedmatřicetiletý útočník se zkušenostmi z NHL i reprezentace. „Domluvili jsme na spolupráci pro tři měsíce. Pokud s jeho působením poté budeme spokojeni, budeme mít z naší strany možnost vzájemnou spolupráci prodloužit do konce sezony,“ uvádí Ing. Zdeněk Blažek, předseda představenstva a generální manažer HC MOUNTFIELD.

Dohodu platnou pro tři měsíce odsouhlasilo představenstvo klubu. „Jsme však přesvědčení, že Láďa Kohn právě během této doby potvrdí své kvality a smlouvu do konce sezony s ním budeme moci prodloužit,“ říká Petr Sailer, sportovní manažer.

Ladislav Kohn poslední tři sezony působil v Třinci, tu poslední dohrál ve švýcarském Ambri-Piotta. Ve svém hokejovém životě má však zkušenosti také z ruské KHL, z Finska a 186 zápasů odehrál v kanadsko-americké NHL. Pravidelně dostával také pozvánky do reprezentačního mužstva, v roce 2008 startoval na mistrovství světa.

„Měli jsme o něj dlouhodobější zájem. Myslíme si, že právě přítomnost jeho osoby by našemu mužstvu mohla hodně prospět. Svým klidem by nám měl pomoci v přesilovkách a zároveň se stát také jedním z lídrů v kabině,“ říká Petr Sailer.

Ladislav Kohn se do nynější doby na novou sezonu připravoval v zámoří, kde trénoval s týmem Anaheimu. Do České republiky přiletí v noci ze čtvrtka na pátek a poprvé v dresu HC MOUNTFIELD by měl nastoupit v neděli na domácím ledě proti Plzni. „Jsme s ním v osobním kontaktu, do Českých Budějovic se velice těší a svým působením chce dle jeho slov našemu týmu pomoci,“ dodává Petr Sailer.

Kádr Jihočechů nedávno doplnil obránce Radek Martínek. Během příštího týdne se pak k HC MOUNTFIELD připojí další velice zkušený a kvalitní obránce. Do Českých Budějovic dorazí Anrew Ference, vítěz Stanley Cupu s Bostonem, který v Českých Budějovicích působil také při poslední výluce NHL v sezoně 2004/2005.

Kompletní statistiky Ladislava Kohna naleznete na eurohockey.com.

Foto: Deník

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....