Banes Motor České Budějovice
26.12.2002, Michal Berg

Ve Zlíně domácí s novým brankářem

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - V pátek zajíždí HC ČB na led aktuálně předposledního týmu tabulky, HC Hamé Zlín. Žlutomodří prožívají v letošní sezóně velký ústup ze slávy, o čemž ostatně nejlépe vypovídá tabulka. Oba dosavadní letošní duely dospěly do prodloužení, ve Zlíně v něm rozhodl Petr Sailer, v Budějovicích utkání vítěze nepoznalo.
Jihočeši mají svou bilanci na ledě soupeřů v poslední době velmi dobrou. V Liberci i v Havířově zvítězili a navíc neinkasovali ani jednu branku. To Zlín doma naposledy neuspěl, podlehl Plzni v prodloužení 2:3. Budějovicím se všeobecně daří více venku než doma, z posledních pěti zápasů na ledě soupeře mají nejlepší bilanci z e všech extraligových týmů.

Vánoční přestávku využily oba týmy k sehrání přípravného zápasu. Zatímco Budějovice doma podlehli silné ruské Ladě Togliatti 2:4, Zlín dokázal i v okleštěné sestavě zvítězit na ledě účastníka slovenské extraligy MHk Žilina 4:2.

Nejen na ledě však bylo ve Zlíně přes přestávku zajímavo. Představenstvo klubu odvolalo s platností od nové sezóny generálního manažera Bohumila Kožely, na jehož místo by se měl posunout jeho dosavadní asistent Zdeněk Venera. Představenstvo navíc vyjádřilo nespokojenost se současným postavením týmu a pověřilo Veneru sestavením nového realizačního týmu pro příští sezónu. Zároveň je však třeba zlepšit situaci v nejbližší době "všemi dostupnými prostředky".

Jedním z nich by mělo být i angažování brankáře Pavla Maláče z prvoligového Prostějova. Maláč ve Zlíně před několika lety dělal dvojku Jaroslavu Kamešovi a nyní by svému bývalému klubu měl vypomoci na hostování, s největší pravděpodobností se do branky postaví již proti Budějovicím.

V útoku Zlína nebude chybět Jaroslav Balaštík, který se úspěšně představil v dresu národního týmu na Baltika Cupu v Moskvě. Čtyřiadvacetiletý útočník se zaskvěl zejména v zápase se Švédskem, kdy nejprve ve 20. minutě srovnával na 1:1 a jako jediný byl úspěšný v trestných stříleních.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....