Banes Motor České Budějovice
23.12.2002, Milan Dvořák, Antonín Vansa

HC ČB - Lada Togliatti 2:4

Vídané zpestření přineslo pondělní přátelské utkání HC ČB s momentálně pátým týmem ruské superligy, Ladou Togliatti. Po celou dobu zápasu se hrál rychlý a útočný hokej. Rusové byli ale lepším týmem a domácí museli stále dohánět gólové manko. Na 2:2 sice srovnal v polovině utkání mazácky Štraub, to ale bylo ze strany budějovických hokejistů vše. Poslední hřebík do rakve domácích zatloukl v 52. minutě Sevosťanov, utkání tak skončilo nakonec spravedlivě - 2:4.
První třetina byla bez vážnějších šancí, a když už se nějaká gólová příležitost vyskytla, brankáři ji bezchybně zlikvidovali. Hostujícího gólmana ohrozil nejvíce Ondřej, jeho střela zpoza obránce prolétla pár centimetrů vedle tyče. Kučeru, který odchytal polovinu utkání, postrašila bomba kapitána Bojkova od modré čáry. Když už se začali lidé trousit ke konci třetiny za občerstvením, zachytil špatnou rozehrávku domácích obránců Pavlov a nekompromisně zakončil. Domácí ale stihli na gól odpovědět 15 vteřin před první sirénou. Míka našel na modré čáře našlápnutého Bartoše, a ten propálil hostujícího brankáře nechytatelnou ranou k tyčce. Do šaten se šlo tedy za stavu 1:1.

Rusové vstoupili do druhé části hry lépe než domácí a vytvořili si velký tlak. Nebezpečně pálil Panin, ale i rychlou dorážku skryl bezchybný Kučera ve své lapačce. Červené světlo za budějovickou brankou se nakonec rozsvítilo až ve 29. minutě. Kučera měl kotuč sice ve své moci, ale po zákroku jednoho z ruských hráčů mu vyklouzl a dokutálel se až za brankovou čáru. Srovnání přišlo opět bleskovou rychlostí. Štraub vyskočil z trestné lavice, převzal na modré čáře kotouč a precizně provedeným blafákem do bekhendu nedal brankáři šanci. Běžela právě 32. minuta a trenér domácích využil této pauzy k střídání gólmanů, zbytek utkání odchytal Hudáček. Druhou třetinu zakončila symbolicky Carevova rána do břevna.

Jihočeši zlepšili svou hru a vyrovnali poměr sil na ledě. Bylo vidět že týmy nehrají stoprocentně v obraně. O tom že s věkem neztratil nic ze svých schopností, přesvědčil hrstku fanoušku svým průnikem mezi třemi hráči soupeře veterán Suchánek. Na druhé straně těžil z nepozornosti obránců Nestěrov, když se dostal do brejku a poslal puk pod Hudáčkovou holí do brány. Největší příležitosti k srovnání skóre měl Turkův útok. Šikovný centr se dokázal prosadit a zásoboval spoluhráče přesnými přihrávkami, na hokejky domácích se ale v poslední části hry nalepila smůla. Rusové hráli v útoku důrazněji, nekrytý Sevosťanov poslal Hudáčkem vyražený kotouč s klidem zpátky do brány. Jihočeši nevyužili ani bezmála dvě minuty trvající výhodu dvou hráčů v poli ! Výsledek utkání odpovídá předvedené hře obou týmů, ruský celek nakonec zaslouženě zvítězil.

HC ČESKÉ BUDĚJOVICE - LADA TOGLIATTI 2:4 (1:1,1:1,0:2)

Branky: 17.Pavlov - 0:1, 20.Bartoš (Míka, Turek) - 1:1, 29.Seluyanov (Belkin) - 1:2, 32.Štraub - 2:2, 44.Tsarev (Pavlov) - 2:3, 52.Sevastyanov (Frolkin) - 2:4. Rozhodčí: Haškovec - Český, Kostka. Vyloučení: 3:7.Bez využití. Diváci: 650.
Nejlepší hráči: Bartoš - Pavlov, Nesterov.

SESTAVY

Č.Budějovice: Kučera (32.Hudáček) - Jindra, Mucha, Suchánek, Slavík, Jasečko, Kotaška, Svačina - Míka, Turek, Bartoš - Štrba, Štraub, Rob - Ondřej, Vondrka jun., Brož - Květoň, Formánek, Hřebejk.

Togliatti: Anisimov - Čierny, Seluyanov, Malenkikh, Metlyuk, Oktyabrev, Esipov - Boikov, Buturlin, Gutov - Tsarev, Petrov, Pavlov - Semin, Nesterov, Belkin - Frolkin, Sevastyanov, Safronov.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....