Banes Motor České Budějovice
29.05.2012, Miroslav Mayer

Z osmnáctky do velkého hokeje II. díl

Č. B u d ě j o v i c e - Ve druhém díle sledování českobudějovických hráčů na mistrovství světa do osmnácti let se dostáváme od roku 2006 až do současnosti. Jména hráčů tak budou všem příznivcům jihočeského hokeje známá.Většina hráčů totiž stále působí, nebo bude působit v týmu HC MOUNTFIELD. Nejúspěšnější je zatím Roman Horák, který jako jediný odehrál dva šampionáty v této věkové kategorii a stihl i dva šampionáty dvacetiletých.

Ve druhé polovině prvního desetiletí třetího tisíciletí se hráči z Českých Budějovic nadále objevovali na šampionátech do osmnácti let. Ani jeden zápas v nejvyšší soutěži neodehrál Robin Soudek, ale to by se mělo brzo změnit. Lukáš Sedlák zřejmě bude nadále zkoušet štestí v zámoří a na svém kontě tak nemá žádný start v nejvyšší soutěži mužů. Jen tři hráči z této skupiny byli drafotváni a pouze Roman Horák si již NHL zahrál.

Sezóna 2005/2006

Jakub Kovář: Na mistrovství se do branky postavil dvakrát. Později chytal i na MS do dvaceti let a je stálým členem seniorské reprezentace. V roce 2006 byl draftován do NHL, ale dosud se v ní neobjevil.

Sezóna 2006/2007

Rudolf Červený: Na nepovedeném mistrovství odehrál šest zápasů a vybojoval jednu asistenci. Odehrál i šampionáty dvacetiletých. Dva roky působil ve WHL a nyní je členem kádru HC MOUNTFIELD.

Sezóna 2007/2008

Roman Horák: Na svém prvním mistrovství světa odehrál Roman Horák pět zápasů a získal stejný počet bodů (1+4). Za mládežnické výběry hrál i nadále a odehrál ještě jedno mistrovství osmnáctiletých a dva šampionáty dvacetiletých. V roce 2009 byl draftován do NHL, kde v Calgary odehrál minulou sezónu. Za rodné město nastoupil v nejvyšší soutěži v osmnácti zápasech a dal jednu branku.

Aleš Ježek: V pěti zápasech získal tři body (2+1) a další reprezentační zápasy již nepřidal. Loni hrál MCHL a KHL za Poprad. Za České Budějovice odehrál dvanáct zápasů v nejvyšší soutěži.

Sezóna 2008/2009

Roman Horák: Na svém druhém šampionátu se dokázal v šesti zápasech třikrát zapsat do statistik (2+1).

Robin Soudek: Odehrál všech šest zápasů a připsal si dva body(1+1). V budoucnu ještě reprezentoval na šampionátu dvacetiletých. Čtyři sezóny odehrál ve WHL a letos podepsal smlouvu v Českých Budějovicích. Zatím v nejvyšší soutěži nenastoupil.

Radim Heřman: Na svém jediném mistrovství světa se dokázal v šesti zápasech dvakrát zapsat do statistik (1+1). Sehrál ještě pár zápasů za dvacítku, ale na šampionát se již nedostal. Loňskou sezónu strávil na hostování v Třebíči. V nejvyšší soutěži odehrál dva zápasy.

Sezóna 2009/2010

Bohumil Jank : Jako obránce získal pět bodů (1+4). Zahrál si ještě na dvou šampionátech dvacetiletých. Loňskou sezónu odehrál v MCHL a KHL v Popradu. Českobudějovický dres oblékl v nejvyšší soutěži v osmnácti zápasech.

Sezóna 2010/2011

Tomáš Rousek: V šesti zápasech se dvakrát trefil. Je nadále členem reprezentačních výběrů mládeže a má šanci zahrát si na MS“20“. V loňské sezóně hrál za českobudějovickou juniorku a v nejvyšší soutěži nastoupil zatím dvakrát.

Michal Švihálek: Ze šesti zápasů vybojoval dvě asistence. Letos na poslední chvíli vypadl z nominace na MS“20“. Příští šampionát této kategorie by mu neměl uniknout. Na kontě má i deset zápasů v nejvyšší soutěži.

Lukáš Sedlák: V pěti zápasech získal čtyři body (3+1). Odehrál i loňský šampionát dvacítek v Kanadě a má velkou šanci zahrát si i na příštím šampionátu. V roce 2011 byl draftován do NHL a loňskou sezónu odehrál v QMJHL. Za rodné město ještě v nejvyšší soutěži nenastoupil.

Sezóna 2011/2012

Poprvé se stalo, že se na šampionátu neobjevil žádný hráč z českobudějovické hokejé líhně. Snad se jedná o vyjímku.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....