Banes Motor České Budějovice
04.05.2012, Petr Novotný

Severský zápisník Jakuba Kováře č. 1 - PŘÍLET

S t o c k h o l m – Jeden šampionát už má za sebou. V pozici trojky dokráčel budějovický brankář Jakub Kovář až k bronzové medaili na mistrovství světa v Bratislavě. Jenže to je minulost. Teď řeší současnost. Čeští hokejisté v pátek odpoledne vstoupí do bojů MS 2012 ve Stockholmu. A Jakub Kovář? Už to není žádná trojka. Místo toho se rve o pozici prvního brankáře. Pro fanoušky HC MOUNTFIELD pak bude právě gólmanská opora popisovat průběh šampionátu a zákulisí českého týmu.

Číslo 1. – Přílet

Ve čtvrtek dopoledne se sebrali. Sbalili si věci a vydali se směr sever. Čeští hokejisté se přesunuli do dějiště mistrovství světa. Kolem poledne je vítal Stockholm - hlavní město Švédska. V pátek odpoledne pak české hokejisty čeká první ostrý test. Svěřenci Aloise Hadamczika vyzvou Dány, tým bez velkého jména, ale s řadou velice nadějných hráčů.

„Nálada v týmu je dobrá. Všichni už se moc těšíme, až to všechno začne. Přeci jen příprava pro některé z nás už byla hodně dlouhá,“ popisuje českobudějovický brankář okamžiky den před startem mistrovství světa. Pravda. Pro některé ta doba už může být hodně dlouhá. Vždyť ti, kteří v reprezentaci vydrželi nejdéle, mají za sebou už několik týdnů tréninku a přípravných zápasů. Právě to se týká například Jakuba Kováře. Ale aby tréninku nebylo málo, hned ve čtvrtek po příletu čekala na Čechy další fáze. Od 18 hodin měli svěřenci kouče Aloise Hadamczika kratší, zhruba 45 minut trvající trénink. „Poté jsme se přesunuli na večeři do hotelu,“ popisuje program prvního dne Jakub Kovář.

A co ho čeká dnes? Od 16.15 hodin především zápas proti Dánsku. „Dopoledne se vydáme na menší procházku a pak už začínáme,“ je natěšený budějovický brankář. Má proč. Na šampionátu nastoupí hned v prvním zápase od úvodní minuty.

DRŽTE MU PALCE!!!!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....