Banes Motor České Budějovice
12.12.2002, David Lukeš

Na Třinec se Štrbou

V pátek třináctého sehraje HC ČB na svém ledě poslední předvánoční utkání. Jihočeši přivítají na svém ledě Oceláře z Třince. O tom, že v den s nešťastným datumem sehrají domácí šťastný zápas, je přesvědčen domácí trenér Jaroslav Liška. K dispozici bude mít po měsíci i Martina Štrbu. "Martin je připravený nastoupit," raduje se kouč HC ČB.
"Martin s námi absolvoval tréninky a hrát má i povoleno od doktora. Sám mi řekl, že je připravený nastoupit. Horší je to s Jirkou Šimánkem, který má fixovanou čelist a v současné době může konzumovat pouze tekutou stravu. Vrátí se až po Novém roce," upřesňuje domácí trenér.

Jeho svěřence určitě nečeká jednoduchá úloha. Přijede soupeř, který se opírá především o silný útok. To pochopitelně ví i budějovický trenér. "Je to tým, který vždycky přijede s nebezpečným útokem. Mají ve svém středu nejlepšího hráče bodování extraligy Krále, ale hodně nebezpečná je i jejich druhá řada, do minulého utkání v posledních třech minutách dvěma brankami zasáhl Honza Marek, který pochází z J. Hradce," připomíná jihočeský původ vycházející hvězdy českého hokeje J. Liška.

Třinec tradičně přijíždí útočit, což budějovickému kolektivu svědčí. Je spousta prostoru pro útočné výpady, padá spousta branek. A především se získávají body. V posledních pěti letech Jihočeši svedli na svém ledě s Oceláři celkem 11 utkání s vynikající bilancí devět vítězství, jedna remíza, jedna prohra při skóre 47:23. Třinec ale vždycky vstřelil minimálně jednu branku, na vině neúspěchů byla tedy především špatná obranná hra. Té si užili Jihočeši v minulém kole na ledě Havířova ažaž. Recept vysokého vítězství 8:0 vidí Jaroslav Liška ve vstřelené úvodní brance svého týmu. "Vedení jsme potom během dvou tří minut navýšili. Za takového vývoje se proti děravé obraně zkušení hráči jako Bartoš, Míka lehce prosazují. V závěrečné třetině už to byla z naší strany exhibice," pokračuje trenér, jenž věří, že proti Třinci se hráči, kteří prošli herní krizi, už definitivně chytí. Brankový výprask soupeři by určitě přivítali i diváci, protože pak bychom se mohli dočkat v brance Třince Michala Maříka, který v celku Ocelářů přechodně plní úlohu dvojky.

Utkání, které slibuje atraktivní útočnou podívanou, začíná zítra, v pátek 13. prosince, na ledě Budvar Arény v 17:30. Nezapomeňte přijít naše borce povzbudit!

Sestava Třince z posledního utkání s Litvínovem: Horčička - Houdek, Malinský, Nosek, Jančařík, Cartelli, Žabka - Janků, Král, Pletka - Ivan, Martynek, Hašek - Zadina, Marek, Pavelek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....