Banes Motor České Budějovice
19.12.2011, Matěj Mayer

Extraliga se znovu rozbíhá - Jihočeši míří do města perníku

Č. B u d ě j o v i c e – Hráči HC MOUNTFIELD vyplnili reprezentační přestávku účastí na Red Bulls Salute a nyní už je čeká návrat na extraligová kluziště. Jako první poznají Jihočeši stadion Pardubic, ze kterého si v prvním zápase v letošním ročníku přivezli jeden bod. Českobudějovičtí jsou nejlepším celkem celé extraligy a pokud si chtějí tuto pozici dále udržet, měli by v Pardubicích bodovat. Utkání v ČEZ aréně startuje v 18 hodin.

O soupeři – HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

Zatímco Jihočeskému celku se na European Trophy příliš nedařilo a skončil na osmém místě, Pardubice byly úspěšnější. Podařilo se jim dosáhnout nejlepšího umístění ze všech Českých celků, obsadili páté místo. Perníkáři totiž zvítězili nad švédskou Frölundou (5:4), i nad Plzní (5:3). Pouze s domácím výběrem Salzburgu Pardubice prohráli 1:2.

I v extralize se Východočechům daří. Především v posledních zápasech, kdy dokázali z posledních čtyř střetnutí vytěžit plný počet bodů – 12. V tabulce jim patří páté místo a na vedoucí Jihočeský celek ztrácí sedm bodů. Pardubičtí se mohou pyšnit vůbec nejlepším útokem celé extraligy, alespoň co se týče počtu vstřelených branek. Jako jediný tým Tipsport extraligy už překonali stovku a nyní jsou na čísle 103.

K tomuto číslu největší měrou pomohli Petr Koukal a mladíček Jan Buchtele, kteří mají na kontě po dvanácti zásazích. Prvně jmenovaný patří i mezi nejproduktivnější hráče Tipsport extraligy. S osmadvaceti body mu patří sedmé místo. Petr Koukal je ale spolu s dalšími oporami na seznamu marodů. Mezi další zraněné nebo nemocné hráče patří Martin Bartek, Aleš Píša, Jan Kolář, Corey Elkins, Lukáš Radil a Daniel Rákos.

Zajímavost utkání

Trefí se Lukáš Květoň?

Vzájemné zápasy v této sezóny hovoří jednoznačně ve prospěch Východočechů. První střetnutí v Čez aréně vyhráli domácí 2:1 v prodloužení a druhý zápas na jihu Čech zvítězily Pardubice dokonce poměrem 5:2 . Jihočeši tedy vstřelili v zápasech proti Pardubícím jen tři góly! Zajímavé je, že autorem hned dvou z nich je Lukáš Květoň . Ještě donedávna nejlepší střelec HC MOUNTFIELD se trefil v obou střetnutích. Přidá v úterý další zářez?

Sestavy z posledních zápasů

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička – Píša, Kočí, Sičák, Borer, Benák, Kolář II – Kolář I, Koukal, Starý – Bartek, Nahodil, Zohorna – Radil, Kousal, Buchtele – Elkins, Nosek, Šagát.
Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.

HC MOUNTFIELD: Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Němeček, Mikuš - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Gulaš, Kotalík, Květoň - Červený, Langhammer, Podlešák - Sailer, Mertl, Pšurný.

Statistiky

32. kolo
HC MOUNTFIELD


HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE
1.
Umístění v tabulce
5.
30 / 17 - 3 - 2 - 8
89:66 / 59
Statistiky v sezoně
(základní část)
31 / 15 - 2 - 3 - 11
103:77 / 52
2:3p Plzeň (D)
5:0 Slavia (V)
3:2 Třinec (D)
Aktuální série
6:2 Zlín (V)
8:2 Sparta (D)
4:0 Karlovy Vary (V)
Milan Gulaš 27 (13+14)
Nejproduktivnější hráč v sezoně
Petr Koukal 28 (12+16)
Milan Gulaš (13)
Nejlepší střelec v sezoně
Petr Koukal, Jan Buchtele (12)
Pavel Kašpařík (15)
Nejlepší nahrávač v sezoně
Petr Koukal (16)
František Ptáček 12 (4+8)
Nejproduktivnější obránce v sezoně
Aleš Píša 12 (3+9)
Vladimír Sičák 12 (2+10)
František Ptáček (+9)
Petr Sailer (-3)
+/- bodování v sezoně
Jan Kolář II (+16)
Tomáš Zohorna, Daniel Rákos (-1)
Lukáš Květoň (38)
Nejtrestanější hráč v sezoně
Václav Kočí (46)
Jakub Kovář 93,13% - 2,14
Pavel Kantor 93,10% - 1,67
Statistika brankářů: úspěšnost zásahů - průměr branek
Martin Růžička 92,24% – 2,27
Vladislav Koutský 88,06% - 3,87
Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....