Banes Motor České Budějovice
14.12.2011, Petr Lundák

Hokejisté navštívili děti v nemocnici

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Práce hokejisty není jen hra samotná anebo střílení branek. V popisu práce má také bavení fanoušků. Jenže, co když z nějakých důvodů nemůže každý přijít na stadion a bavit se hrou? V tu chvíli se naopak hráči vydávají za nimi. Ve středu tak hokejisté domácího HC MOUNTFIELD navštívili dětské oddělení českobudějovické nemocnice. Děti navštívili s drobnými dárky a šekem na 40 000 korun, které mezi sebou sami hráči vybrali.

Mezi dětské pacienty zavítali kapitán týmu František Ptáček, René Vydarený, Jan Novák, Lukáš Květoň, Petr Sailer a Aleš Kotalík. Kromě již zmíněného obnosu, nadšeným dětem rozdávali hokejisté podpisové kartičky, čokoládové adventní kalendáře anebo drobné předměty s logem jejich týmu. Spolu s hráči se k dětem přišel podívat i klaun Ronald McDonald, který si pro pacienty připravil balonky a něco malého na zub. Samozřejmostí u větších pacinetů byly i společné fotografie.

"Ale teď, když řeknu, že vyletí ptáček, tak to bude znít blbě, co?" komentoval s úsměvem kapitán MOUNTFIELDu František Ptáček svou práci s mobilním telefonem při focení svých spoluhráčů se dvěma slečnami.

Hráči navštívili i Michala Mračka, který je na dětském oddělení hospitalizován po autonehodě a který je také velký fanda českobudějovických hokejistů. Ti se mu tak podepsali na hokejku. "Návštěva hokejistů mi udělala velkou radost. Chodil jsem na zápasy a určitě se zase přijdu na kluky podívat," říkal na pokoji spokojený Michal.

S podobnými akcemi chtějí sportovci samozřejmě dál pokračovat. Kromě hráčů samotných by rád klub do akce zapojil i fanoušky.
"Hlavně pro dětičky, které zde musejí určitou dobu být, to bylo dnes fajn. Dostaly i něco dobrého. Hlavně jsem rád, že celá naše kabina se k tomu postavila velice dobře. Už od začátku jsme jim říkali, že vybereme danou částku, tak nikdo nebyl proti. Myslím si, že čtyřicet tisíc není malý obnos," pochvaloval si po návštěvě nemocnice jeden ze strůjců nápadu Petr Sailer. "Rozhodně to neděláme poprvé a ani naposled. Hlavně před Vánoci, kdy děti potřebují rozptýlit, se domnívám, že to dělá už většina klubů. Vlastně i Aleš Kotalík nám říkal, že v Americe je tohle naprosto běžná věc. Takže, chtěl bych, aby se podobné akce dostávaly více do popředí," dodal Sailer s tím, že má radost, jak se budějovická nemocnice proměnila k lepšímu a zázemí pro malé pacienty je tu na výborné úrovni.

Jak to vypadalo mezi dětmi v nemocnici se můžete podívat ve fotogalerii zde

Během měsíce ledna se pak k hokejistům svou pomocí budou moci připojit také fanoušci v připravované akci.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....