Banes Motor České Budějovice
13.12.2011, Radek Papáček

RED BULL SALUTE 2011: Do Vídně míří čtyři autobusy fanoušků

Č e s k é B u d ě j o v i c e - Českobudějovičtí hokejisté si během letního období vybojovali účast na turnaji Red Bulls Salute 2011. Mezi celkem čtyřiadvaceti předními týmy z celé Evropy tak v mezinárodní konfrontace dokázali uspět a po základních skupinách European Trophy postoupit mezi nejlepších osm týmů do finálového turnaje. Ve Vídni či Salcburku Jihočeši od 16. do 18. prosince 2011 odehrají celkem tři zápasy.

„Pro nás je už velkým úspěchem fakt, že jsme se do finálového turnaje mezi nejlepších osm týmů dostali. Přiznám se, osobně jsme s tím příliš nepočítal. Přece jen se jedná o konkurenci 24 předních týmů z celé Evropy, které se v základních skupinách mezi sebou utkali. Nyní, když jsme se však do finále probojovali, samozřejmě bychom chtěli opět udělat co nejlepší výsledek,“ uvedl František Výborný, hlavní trenér HC MOUNTFIELD.

Finálový turnaj Jihočeši zahájí čtvrtfinálovým zápasem proti Jokeritu Helsinky. Na základě výsledku právě z tohoto prvního utkání bude záviset další program na turnaji. „Důležitý pro vývoj celého finále bude samozřejmě hned první utkání, od kterého se bude vše odvíjet. A já si myslím, že právě v podobě Jokeritu Helsinky narazíme na jednoho z nejtěžších soupeřů,“ říká František Výborný.

V případě výhry HC MOUNTFIELD postoupí do semifinále turnaje a tedy do bojů o medaile, v případě prohry bude hrát o konečné umístění. Jisté je, že ve Vídni či Salcburku odehraje celkem tři zápasy.

„Myslím, že celá soutěž European Trophy je zajímavá zejména pro mladé hráči, které se díky tomu mohou zviditelnit. V dnešní době absolutně vymizela mezinárodní konfrontace a mladí hráči, pokud nejsou v reprezentaci, tak se k ní nemají jak dostat. V tom je právě turnaj a samotné finále skvělou příležitostí. Osobně se na turnaj těším, protože vím, že se z Budějovic do Vídně chystá taká početná skupina našich příznivců,“ nechal se slyšet hlavní trenér českobudějovického mužstva.

Rozpis zápasů

První hrací den

Pátek 16. prosince 2011
Zápas Soupeři Čas Místo
Čtvrfinále 1 Frölunda Indians – Linköpings HC 17.15 Salcburk
Čtvrfinále 2 HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – EC Red Bull Salzburg 20.30 Salcburk
Čtvrfinále 3 Jokerit Helsinki – HC MOUNTFIELD České Budějovice 17.15 Vídeň
Čtvrfinále 4 HC Plzeň 1929 – Lulea HF 20.30 Vídeň

Druhý hrací den

Sobota 17. prosince 2011
Zápas Soupeři Čas Místo
O umístění 1 Poražený ze čtvrtfinále 1 – Poražený ze čtvrtfinále 2 17.15 Salcburk
Semifinále 1 Vítěz ze čtvrtfinále 1 – Vítěz ze čtvrtfinále 2 20.30 Salcburk
Semifinále 2 Vítěz ze čtvrtfinále 3 – Vítěz ze čtvrtfinále 4 17.15 Vídeň
O umístění 2 Poražený ze čtvrtfinále 3 – Poražený ze čtvrtfinále 4 20.30 Vídeň

Třetí hrací den

Neděle 18. prosince 2011
Zápas Soupeři Čas Místo
O 7. místo Poražený z o umístění 1 – Poražený z o umístění 2 17.15 Salcburk
O 5. místo Vítěz z o umístění 1 – Vítěz z o umístění 2 20.30 Salcburk
O 3. místo Poražený ze semifinále 1 – Poražený ze semifinále 2 17.15 Vídeň
Finále Vítěz ze semifinále 1 – Vítěz ze semifinále 2 20.30 Vídeň

Pravidla a předpisy turnaje

  1. Pokud není dále uvedeno jinak, platí pravidla Mezinárodní hokejové federace.
  2. Všechny zápasy se hrají třikrát dvacet minut s osmnáctiminutovými přestávkami.
  3. Pokud zápas skončí po šedesáti minutách remízou, hraje se pětiminutové prodloužení v sestavách čtyři na čtyři systémem náhlé smrti.
  4. Pokud zápas skončí remízou i po pětašedesáti minutách, následují samostatné nájezdy.
  5. Samostatné nájezdy – minimálně tři samostatné nájezdy pro každý tým.
  6. Pokud zápas není rozhodnut ani po třech samostatných nájezdech, následují samostatné nájezdy systémem náhlé smrti. Hráč může provést samostatný nájezd podruhé teprve poté, co alespoň deset hráčů provede samostatný nájezd jednou. Poté může hráč provést druhý samostatný nájezd (jedenáctý samostatný nájezd). Jeden hráč může provést jeden samostatný nájezd na každých deset samostatných nájezdů. Hráč, který skončí po skončení zápasu (po pětašedesáti minutách) na trestné lavici, se samostatných nájezdů nesmí účastnit. Vítězný gól vstřelí hráči, kteří první vstřelí gól v sérii, kdy druhý tým neskóruje.
  7. Zápasy se budou hrát KO systémem. Poražené týmy budou hrát o umístění.
  8. Všechny zápasy budou řídit čtyři rozhodčí. Všichni rozhodčí musí mít mezinárodní rozhodcovskou licenci.
  9. Zápis z utkání rozhodčího bude zaslán příslušným federacím v souladu s běžným postupem.
  10. Při všech zápasech Red Bulls Salute bude použitý brankový videosystém.
  11. Osobní trest – žádné suspendování v případě více než jednoho desetiminutového trestu.
  12. Trest do konce utkání – hráč, kterému byl udělen trest do konce utkání během zápasu, bude automaticky suspendován na jeden zápas v turnaji Red Bulls Salute.
  13. Aby se mohli zúčastnit finálových zápasů, všichni hráči musí mít platnou smlouvu až do konce aktuální sezony. Pokud by hráč přešel po základní části European Trophy z jednoho zúčastněného týmu do druhého, aby tento hráč mohl hrát ve finálových zápasech, musí mít s novým týmem uzavřenou platnou smlouvu až do konce aktuální sezony. Žádný tým nesmí mít výhodu v tom, že si najme hráče pouze na finálový zápas.
  14. Každý tým souhlasil s tím, že bude mít dres bez reklam, jak je uvedeno níže, jeden tmavý a jeden světlý dres pro účast ve finálovém turnaji European Trophy. Toto musí být splněno dlouho před začátkem finálového turnaje.
  15. Každý tým je povinen uhradit své cestovní náklady do Salcburku/Vídně a zpět domů. Veškeré další výdaje v místě konání budou hrazeny organizátory finálového turnaje, jak je uvedeno ve smlouvě mezi médii, marketingem a Red Bulls Salute.
  16. Veškeré prize money budou vyplaceny před finálovým víkendem v souladu s EHT Smlouvou.
  17. Začátky následujících zápasů mohou být kvůli neplánovaným přerušením a zpožděním předchozího zápasu posunuty.

Ligové tituly

  1. Vítěz finálového zápasu = Vítěz European Trophy
  2. Každý zápas – tři nejužitečnější hráči (MVP hráči) na zápas (organizátoři Red Bulls Salute mají na starost výběr tří nejužitečnějších hráčů zápasu). Je nastaven bodový systém pro titul European Star a součet získaných bodů rozhodne o nejužitečnějším hráči celé soutěže. Počet hvězd, které budou uděleny v každém zápase:
  3. Tři hvězdy pro nejužitečnějšího hráče zápasu, dvě hvězdy pro druhého nejlepšího hráče a jedna hvězda pro třetího nejlepšího hráče.
  4. Oba týmy musí během předávání Evropských hvězd stát na svých modrých čarách.
  5. Předávání hvězd, viz níže (pořadí předávání): Hráč, který získává jednu hvězdu, je: jméno hráče. Hráč, který získává dvě hvězdy, je: jméno hráče. A hráč, který získává tři hvězdy, je: jméno hráče.
  6. Evropská hvězda (European Star): hráč s největším počtem hvězd ve všech zápasech vyjma finálového zápasu. Evropská hvězda European Trophy obdrží své ocenění v rámci finálového zápasu.
  7. Pokud mají dva nebo více hráčů stejný počet hvězd, vítězem je hráč, který nejčastěji získal tři hvězdy (pokud ani to nerozhodne – poté dvě hvězdy). Pokud stále dva nebo více hráčů má stejný počet hvězd, vítězem je hráč, jehož tým se umístil nejvýše v celém turnaji. Evropské hvězdy (European Star Players): Jeden útočník, jeden obránce a jeden brankář jsou vybráni jako nejlepší hráči celé soutěže na svých postech. Vybere je během turnajového víkendu Řídící výbor (Directors Committee).

Komise pro dohled nad zápasy – Game supervision committee (GSC)

GSC se bude skládat ze čtyř dohlížitelů reprezentujících European Trophy, Red Bulls Salute a mezinárodní rozhodčí. Úkolem GSC je monitorovat a kontrolovat všechny mimořádné události v oblasti sportovního chování během zápasů (např. vyloučení do konce utkání, zranění, chyby ve vedení skóre, nedodržování pravidel nebo předpisů, atd.). GSC se sejde při vzniku mimořádných událostí během turnaje a bude jednat na principu většinového hlasování mezi svými čtyřmi členy.

Řídící výbor – Directors committee (DC)

Directors Committee se bude skládat ze dvou turnajových ředitelů reprezentujících European Trophy a Red Bulls Salute a z jednoho zástupce sportovního managementu každého týmu. Úkolem DC je každodenně dohlížet a hodnotit finálový turnaj European Trophy. DC se sejde první hrací den turnaje před začátkem prvního utkání.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....