Banes Motor České Budějovice
30.11.2002, David Lukeš

J. Pařízek: S Kutlákem jsme domluvení, vše teď záleží na Bostonu

Budějovičtí hokejisté pokračují v pozoruhodném zlepšení výkonů. Poté, co se jim příliš nedařilo, si za místa svých současných úspěchů nevybrali domácí led, ale arény předních týmů tabulky. V úterý zvítězili v Třinci fotbalově 1:0, v pátek drželi v Litvínově přes padesát minut stejné skóre. Domácí ale stihli vyrovnat a získat tak alespoň bod. Nejen o tomto utkání ("bod jsme získali, ale dva ztratili") jsem si povídal s budějovickým generálním manažerem ing. Jaroslavem Pařízkem, který se na utkání jel podívat.
V Litvínově jste získali bod. Jak se Vám líbila hra našich hráčů?
"My jsme to utkání sehráli dobře, od tří bodů nás dělila lepší koncovka. Byli jsme agresivní v útoku i v obraně, ale nedali jsme šest nájezdů či stoprocentních šancí. Myslím si, že jsme byli o něco lepší, a o dva body jsme přišli. Rozdíl mezi naší hrou a domácí byl v tom, že my jsme si vytvářeli vyložené šance zatímco domácí ohrožovali naší branku víceméně z dorážek, jejich šance nebyly tak vyložené jako naše."

Hudáčka dělilo osm minut od další nuly. Chytal opravdu tak skvěle nebo na lichotivém počtu inkasovaných branek má zásluhu i obrana?
"Myslím si, že celé mužstvo hrálo disciplinovaně. Dobře jsme vykrývali prostor a napadali a co vyplynulo ze hry, pochytal Hudy. Projev mužstva a bojovnost byly výborné. Mužstvo teď bojuje jako tým, s tím panuje spokojenost. Proto je škoda, že jsme nedokázali zvítězit."

Tým v posledních dvou zápasech získal čtyři body, ale vstřelil pouze dvě branky. V Litvínově se díky neproměňování šancí, jak jste již naznačil, připravil o další dva body navíc. Přitom v útoku je teď na rozdíl od obrany přetlak. Jak hodláte zvýšit střeleckou produktivitu?
"To je věc trenérů, do skládání sestavy já jim nemluvím." (Hm, co jsem mohl čekat za odpověď :-)

Jak jste byl spokojen s Petrem Míkou?
"Petr Míka hrál včera asi jenom jednu třetinu ve čtvrté lajně. Trenéři nechtěli sahat do vítězné sestavy v Třinci. Zítra by se už měl objevit v základní sestavě. Ale to je jenom na trenérech."

V poslední době se stále víc šušká o snaze získat Zdeňka Kutláka. Jak vypadá situace okolo jeho eventuálního příchodu?
"Se Zdeňkem Kutlákem jsem mluvil včera večer. Jsme domluvení, jak spolu budeme dál jednat. Věc brzdí generální manažer Bostonu. Na Zdeňka čekáme. Jsme domluvení, ale vše teď záleží právě na generálním manažerovi Bostonu."

Zítra zajíždíte na led suverénního lídra tabulky Pardubic. S jakým výsledkem budete spokojen?
"Mužstvo je v takovém rozpoložení, že jsme schopní tam něco uhrát. Já se tam osobně jedu podívat. Věřím, že když podáme výkony z posledních dvou zápasů, tak tam můžeme uspět. Naše hra se zvedla, jsem přesvědčen, že šance si vytvoříme, půjde jenom o to je proměnit. Nakonec blízko úspěchu tam byl včera i Zlín."

Děkuju, ať se daří!

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....