Banes Motor České Budějovice
28.11.2002, Antonín Vansa

Barinka slibuje obrannou hru - do Litvínova pro body!

Paradoxně až odchod zkušené dvojice obránců Gřegořek - Nedoma dopomohl mladému obránci HC České Budějovice Michalu Barinkovi zpět do sestavy. Barinka nastupoval v obraně již ze začátku sezony, ale nepříjemné zranění zbrzdilo na čtvrtinu sezony kariéru tohoto nadějného beka. Od zápasu s Vítkovic se však snad konečně Barinkovi blýská na lepší časy.
Pondělní vyhazov, který postihl zkušenou dvojici harcovníků Nedoma - Sailer, definitivně potvrdil Barinkovu pozici v obranné linii jihočeského celku a hned v úterý zajížděla oslabená jihočeská družina téměř na polské hranice, kde na ní už čekal rozjetý Třinec. Ten doma smetl v pátek pražskou Spartu a asi nikdo z domácích příznivců si nepřipouštěl, že by zápas s jihočechy mohl dopadnout jinak, než vítězstvím ocelářů. „Hráli jsme hodně těžké utkání, ale dokázali jsme zabojovat jako mužstvo, takže bych to hodnotil jako zápas s pěkným koncem," vrací se ještě k úterku Barinka.

Ten se objevil v sestavě znovu vedle nejstaršího hráče Budějovic Rudolfa Suchánka a společně přispěli k tomu, že domácí nedokázali rozvlnit síť za Vladimírem Hudáčkem. „Hraju s Rudolfem a od něj se můžu hodně naučit," poukazuje Barinka na výhodu hry v jedné řadě s budějovickým nestorem. Krátce po svém uzdravení Barinka naskočil k několika zápasům za juniorský celek HC České Budějovice, kde se stal ihned jedním z nejvytíženějších hokejistů. Avšak po příchodu do A-týmu se mu zatím hry v oslabení a přesilovkách vyhýbají. Polepšil si tedy urostlý obránce po herní stránce? „Vyskytla se šance hrát v týmu dospělých a pro mě je určitě lepší hrát za A-tým než za juniorský mančaft," analyzuje rozhodně Barinka.

Jestli nyní něco skutečně hýbe hokejovými Budějovicemi, tak je to stále ještě vyřazení dříve uvedené dvojice Nedoma - Sailer z kádru. Oba byli podle slov generálního manažera HC České Budějovice ing.Jaroslava Pařízka vyřazeni z důvodu špatné morálky. Sama se tedy nabízí otázka, zda se nějakým způsobem změnila atmosféra v kabině. „Atmosféra nebyla ani předtím špatná," tvrdí Barinka a vzápětí dodává, „ale teď po tom zápasem v Třinci je ještě lepší!" Hodnocení nečekaného kroku budějovického vedení nechává Michal Barinka raději na jiných, „Já bych raději do těch výměn nijak nezasahoval," směje se. Poprvé ve čtvrtek se měli zapojit do tréninku HC České Budějovice nové posily klubu od řeky Vltavy, Míka a Štraub. „Míka přišel na trénink, ale Josef Štraub ještě ne, protože prý tam jsou nějaké problémy. Já o tom více nevím," popisuje stav jihočeského celku Barinka. Z obou hokejistů, kteří by měli posílit HC České Budějovice nakonec v Litvínově bude nejspíše hrát jen jeden. Josefu Štraubovi totiž onemocněla manželka a bývalý hráč Slavie spěšně odjel do Zlína - nad jeho startem tudíž visí otazník.

Chemopetrol Litvínov bude určitě chtít odčinit porážku 3:5, kterou severočeši utrpěli ve 13.kole v Budvar aréně. I Barinka tuší, že českobudějovické borce nebude čekat nic jednoduchého, „Pojedeme tam hrát ten samý styl, se kterým jsme uspěli v Třinci a snad se nám podaří tam bodovat," věří v bodový import osmnáctiletý, silově velmi dobře vybavený bek.

MICHAL BARINKA

Narozen 12.června 1984
Pozice: obránce
Držení hole: levé

Statistiky:

Sezóna   Klub                  Z    G    A    B
2001-02  České Budějovice      2    0    0    0
2002-03  České Budějovice      9    0    0    0

Michal Barinka získal na šampionátu hráčů do 18 let bronzovou medaili.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....