Banes Motor České Budějovice
28.09.2011, Pavel Kortus ml.

Tři vítězství jsou skvělá, ale nesmíme se uspokojit, varuje Pavel Kašpařík

Č. B u d ě j o v i c e - Jako první centr tráví na ledě spoustu času. Chodí jak na přesilovky, tak i na oslabení a patří k základním článkům zatím úspěšné jihočeské eskadry. Pavel Kašpařík vstřelil s Plzní důležitý druhý gól a zažívá úspěšný vstup do sezony. "Na ledě se mi zatím daří a cítím se dobře," říká dvaatřicetiletý Kašpařík. Spolu se svými spoluhráči se představí v pátek v dalším kole Tipsport extraligy na ledě Pardubic.

Ze tří odehraných utkání máte na svém kontě devět bodů. Panuje v kabině spokojenost se startem do sezony?
Samozřejmě. Hlavně poslední tři zápasy se nám povedly, i když to chvílemi bylo kostrbaté. Ale bodově a výsledkově jsme to zvládli, takže určitá spokojenost panuje. Hlavně nesmí přijít nějaké uspokojení. Utkání v Litvínově bylo z naší strany špatné a máme stále na čem pracovat.

Nálada v mužstvu je očividně výborná…
To k tomu patří. Po vítězstvích se nám lépe dýchá a logicky i lépe pracuje, když ta vítězství sbíráme. Je to normální a vyplývá to z toho povedeného startu. Jak říkám, nálada je dobrá, ale nesmíme přistoupit k nějakému uspokojení. Čeká nás ještě spousta zápasů a v týmu musí vládnout neustále takové zápasové napětí.

Poslední výhra s Plzní byla hodně vydřená, mohla by vám pomoci do dalších střetnutí?
Vydřená určitě byla. Věděli jsme, že Plzeň má výborné mužstvo a že nás nebude čekat lehký zápas. To se potvrdilo a jsme moc rádi, že se nám to povedlo. Paradoxně si myslím, že ty dva duely před tím byly daleko vybojovanější. Doufám, že bychom mohli tento povedený týden zúročit v dalších zápasech a nezbývá nám, než to potvrdit v pátek v Pardubicích.

Budete hodně stavět na bodech z domácího prostředí, stejně jako tomu bylo v minulých ročnících?
Každopádně chceme udělat z Budvar arény nedobytnou tvrz, aby soupeři věděli, že se sem nejezdí pro body. Chceme, aby se k nám soupeři netěšili, a naplno jsme zde bodovali. Musíme hrát venku stejně, jako se představujeme na domácím ledě a potřebovali bychom i body z ledu soupeřů.

V souboji s Plzní jste vstřelil branku, když jste tečoval střelu od modré čáry. Dala by se tato branka charakterizovat jako vaše klasická?
Každý máme na ledě nějaké úkoly a ten můj je stát před brankou a clonit brankářovi popřípadě tečovat střely. Mám na tom postavenou svoji hru a jsem rád, že mi to tam s Plzní spadlo a pomohl jsem týmu.

Skóroval jste i s Třincem, cítíte se dobře na úvod sezony?
Ano. Musím říci, že jsem absolvoval celou letní přípravu a cítím se na ledě v pohodě. Těší mě, že nemám žádné zdravotní problémy a odtrénoval jsem všechno na sto procent. Na ledě se mi zatím daří a cítím se dobře.

V pátek zajíždíte k dalšímu kolu do Pardubic. Co čekáte od tohoto soupeře?
Pardubice patří k nejlepším celkům v extralize, obzvláště v domácím prostředí. Přestože prohráli se Spartou, jsou mimořádně nebezpečné. Pardubičtí hodně bruslí a jsou důrazní. My se na ně musíme dobře připravit a odjet na východ Čech pro body.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....