Banes Motor České Budějovice
27.09.2011, Miroslav Mayer

Další zápasy mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Končí první měsíc hokejové sezóny a začíná druhý. Mládežnické soutěže jsou rozehrané a českobudějovická mužstva si zatím vedou dobře. Hlavně juniorka se dvěma výhrami posunula v tabulce výše a snad se mužstvu zvedne sebevědomí a půjde výsledkově nahoru. Starší dorost si drží neporazitelnost. Mladší dorosty sehrají dva zápasy, vždy jeden doma a venku.

Juniorka

Juniorka bude mít možnost sehrát třetí zápas za sebou na domácím ledě. Tentokrát přijede mužstvo Pardubic. To je v tabulce šesté, když má o dva body více než Jihočeši. Navíc první zápas Pardubičtí doma vyhráli 5:2 a tak nyní je čas srovnat účty. Domácím by měla vydržet domácí neporazitelnost. Pardubice v posledních dvou kolech prohráli 3:4 na Kladně a doma porazili Spartu 6:4. Pokud juniorka zvítězí, měla by mít dostatečný klid do dalších bojů. Zápas se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

První říjnový den zajíždí juniorka do Jihlavy. Dukla je na tom překvapivě dobře. Drží se na čtvrtém místě a má o čtyři body více než Jihočeši. V posledních dvou kolech porazila Dukla doma Spartu 7:3 a Slavii 4:3p. Doma zatím Dukla získal právě těchto pět bodů. První vzájemný zápas v Budvar aréně vyhráli domácí 4:3p. Jihočechy zatím stále trápí početná marodka, ale ostatní hráči hrají dobře a mužstvo je na vzestupu.

Starší dorost

Po dvou zápasech na hřištích soupeřů se tentokrát představí Jihočeši dvakrát doma. Ve středu se odehraje první jihočeské derby v letošní sezóně. Přijede mužstvo IHC Písek. Písek je zatím ze sedmi body těsně pátý. Po slibném začátku trochu ubral, ovšem v posledních dvou kolech dokázal bodovat. Nejprve prohrál 4:5sn v Pardubicích a pak doma porazil 5:4p Letňany. Derby bývá vždy vyhecované a vyrovnané. To lez očekávat i ve středu od 18.00 v Budvar aréně

.

První říjnový den přijede do Budvar arény Rebel Havlíčkův Brod. Ten je zatím v tabulce na úplně posledním místě se ziskem jediného bodíku. První vzájemný duel vyhráli Jihočeši na hřišti Rebelů 8:4. Poslední dva zápasy prohráli Rebelové dost vysoko. Nejprve v Liberci 1:5 a pak dokonce 3:10 doma s Pardubicemi. Favoritem zápasu jsou jasně Jihočeši a ti by to měli v sobotu od 12.30 v Budvar aréně potvrdit.

Mladší dorost A

Mladší dorost poprvé prohrál a teď ho čekají hned dva zápasy, kde může svoji bilanci vylepšit. Ve středu zajíždí do Hradce Králové. Ten má odehráno o zápas více a má o tři body více. V posledním kole dokázal Hradec vyhrát 5:3 v Brně na Kometě a to je znamení kvality. Jihočeši se tedy mají čeho obávat a musejí ukázat co je v nich.

V neděli přijede do Budvar arény Havlíčkův Brod. Tomu se zatím letos nedaří, když má pouhé dva body a krčí se při dnu tabulky. V posledním zápase Rebelové prohráli 0:1 v Mladé Boleslavi. Jihočeši tak budou v zápase favority a měli by získat plný počet bodů. Zápase se odehraje v v neděli od 12.30 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Dorost B sehraje letos poprvé dvojzápas. Na státní svátek ve středu přijede Kobra Praha. Ta je tradičním účastníkem této soutěže. Zatím se Kobře příliš nedaří, když je v tabulce u dna. Jihočeši, kteří v neděli poprvé vyhráli, jsou tedy mírným favoritem. Zápase se odehraje ve středu od 19.00 na druhé ledové ploše.

V neděli pojedou Jihočeši na led lídra soutěže Benátek nad Jizerou. Vzhledem k postavení v tabulce nejsou tentokrát Českobudějovičtí favority a mohou tudíž hrát uvolněně a svého soupeře překvapit.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....