Banes Motor České Budějovice
21.09.2011, Miroslav Mayer

Vzbudí se střelci juniorky?

Č. B u d ě j o v i c e - Další zápasy mládeže se blíží rychlým tempem. Největší pozornost bude opět upřena na juniorku, která má tentokrát výhodu dvou zápasů na svém ledě a tudíž musí svoji bilanci vylepšit. Starší dorost je na tom naopak výborně, ale tentokrát odehraje oba zápasy na soupeřových kluzištích. Oba mladší dorosty odehrají své zápasy v Českých Budějovicích.

Juniorka

Zápasy venku juniorce zatím vůbec nejdou, ale jediný zápas na vlastním ledě vyhrála na nájezdy. Teď přivítá Slavii.Ta na tom není o moc lépe než Jihočeši. Nejprve prohrála 0:2 doma s Jihlavou, pak 1:5 na Spartě a ve třetím kole doma porazila Pardubice 3:2sn a nakonec porazila doma Kladno 5:2. Z venku má tedy 0 bodů. Bude důležité, aby se probudili střelci, kteří se ještě nestačili rozkoukat. Ze sedmi vstřelených branek má pouze Švihálek na svém kontě tři. Zápase se odehraje ve čtvrtek od 18.00 v Budvar aréně.

Hned v sobotu už začne druhé kolo vzájemných soubojů ve skupině. K první odvetě se dostaví Kladno. To má na svém kontě již šest bodů a první vzájemný zápas na Kladně vyhráli domácí 4:1. Pak ještě Kladno vyhrálo 3:1 v Jihlavě a pak doma podlehlo 3:4 Spartě a doma Slavii 2:5. Českobudějovičtí potřebují bodovat a Kladnu mají tedy co vracet. Zápas se odehraje v sobotu od 12.30 v Budvar aréně.

Starší dorost

Ve čtvrtek zajíždí dorostenci na hřiště svého nejméně oblíbeného soupeře. V loňské sezóně měli s tímto soupeřem nepříznivou bilanci. Urputný hokej, který Letňany produkují, technickému mužstvu nesedí a tak bude muset tým nasadit i bojovnost. Pokud opět špatně vstoupí do zápasu, můžou nastat problémy. Letňany zatím nijak nezáří. Prohráli 0:2 v Hradci Králové, 2:3 doma s Tygry a 6:4 v Pardubicích. Teprve v posledním kole dokázali porazit 3:2 Mladou Boleslav.

V sobotu se dorostenci představí v Mladé Boleslavi. Ta zatím předvádí střídavé výsledky a na svém kontě má pět bodů. Bruslaři prohráli 0:3 v Písku, doma porazili Pardubice 3:2, v Havlíčkově Brodě vyhráli 3:2p a opět prohráli s Letňany 2:3. S tímto týmem se naopak Jihočechům tradičně daří a neměli by tudíž zaváhat ani tentokrát.

Mladší dorost A

Extraligový mladší dorost má na svém kontě pouhé dva zápasy a teprve teď ho čeká opravdu těžká zkouška. Do Budvar arény totiž přijedou Bílí Tygři Liberec. Těm se zatím daří skvěle. Odehráli již tři kola a ztratili pouhý bod a to ještě za vítězství v prodloužení doma s Kometou 4:3. Ještě zdolali Jihlavu 7:2 a Mladou Boleslav 2:1. Svěřenci trenéra Formánka budou muset ukázat vše, co umí, aby body zůstali doma a Tygři jeli domů s pláčem. Zápas se odehraje v neděli od 12.15 v Budvar aréně.

Mladší dorost B

Ligoví mladší dorost získal ze dvou zápasů jen jeden bodík a tak bude doma usilovat o první vítězství. Do Českých Budějovic dorazí Dvůr Králové- Náchod. Soupeř nejprve vyhrál v Pardubicích 5:1., ale pak prohrál 2:7 doma s Kolínem. Vzhledem k tomu, že ve stejný den hraje i A dorost, nebude B tým disponovat všemi možnými hráči. Ostatní hráči tak mají šanci ukázat své kvality. Zápas se odehraje v neděli od 12.30 na druhé ledové ploše.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....