Banes Motor České Budějovice
18.09.2011, Miroslav Mayer

Výsledky mládeže

Č. B u d ě j o v i c e - Druhý víkend mládežnických soutěží nepřinesl žádné překvapení. Juniorka doma vyhrála na nájezdy a pak prohrála na Spartě. Starší dorost dále jede bez zaváhání a ztráty bodů. Mladší dorost A neabsolvoval zápas v Brně kvůli technickým problémům a pak si doma poradil s Třebíčí. B dorost prohrál v Pardubicích. Hráčem kola je již podruhé Václav Pašek, který v sobotu zkompletoval za šest minut čistý hattrick a ještě přidal jednu nahrávku.

Juniorka

Vybojované dva body

Ve čtvrtek hrála juniorka první zápas na svém hřišti s Duklou Jihlava a musela bodovat. Toho si byli hráči vědomi a bylo to vidět. Jihočechům vyšel skvěle vstup do zápasu, když se ujali vedení 2:0. Tak skončila i první třetina. Ve druhé se povedlo to samé Dukle. Ve třetí části hry Dukla dokonala obrat, když se dokonce ujala vedení. Českobudějovičtí dokázali vyrovnat, ale více aktivity měla na svém kontě Dukla. Nakonec zápas skončil remízou a protože ani prodloužení na tom nic nezměnilo, přišly na program nájezdy. Jediným úspěšným střelcem byl Michal Švihálek, který se podílel na všech brankách domácích (2+2) a Jihočeši tak vyhráli 4:3sn .

Ze Sparty bez gólu a bez bodu

Bylo jasné, že sobotní zápas na Spartě bude pro Jihočechy dost těžký. Zápas se nakonec lámal na konci první třetiny, kdy Jihočeši dvakrát inkasovali a Sparta vedla již 3:0. Na obrat neměli Českobudějovičtí dost sil a Sparta pak ještě přidala další branky. Nakonec se skóre zastavila na stavu 5:0 a Jihočeši jeli domů z prázdnou.

Starší dorost

Šťastnější vyhrává

Ve čtvrtek se představili Jihočeši v Liberci. Vstup do zápasu jim tentokrát neutekl a dokonce se ujali vedení šťastným gólem Luboše Roba. Když už Jihočeši vedli 2:0 a vypadalo to s nimi nadějně, ale Tygři vyrovnali během minuty na 2:2. Herně byli lepší, ale nedokázali se prosadit gólově. Třetí branku nakonec dali Českobudějovičtí a Tygři na ni již nenalezli odpověď. Zápas tak skončil 3:2 pro Jihočechy a ti tak získali další tři body.

Střelnice, ale bez krásy

V sobotu se v Budvar aréně představili Pardubice. Jihočeši předvedli opět tragický úvod a soupeř odskočil o dvě branky. Pak byli sice domácí lepší, ale obrat přinesl opět trochu šťastný gól ze středního pásma, který propadl do branky. Od té doby byli Jihočeši pány na hřišti a přidávali jeden gól za druhým. Nakonec zápas skončil 8:4 , ale příliš krásy nepobral. Tři asistence zaznamenal obránce René Piegl.

Mladší dorost A

Čtvrteční zápas s Kometou Brno se nekonal z technických důvodů a bude sehrán v náhradním termínu.

Další pětigólový příděl

V neděli přijela do Budvar arény Třebíč. Jihočeši byli v zápase favoritem a nic než vítězství se nečekalo. První třetina byla ještě výsledkově vyrovnaná. Hosté dokonce dokázali poprvé v letošní sezóně pokořit brankáře Sovu. Ovšem to bylo z jejich strany vše. Další góly přidávali už jen domácí, ale o výsledek se museli bát až do poslední třetiny. Výsledek 5:1 je splněním úkolu favorita zápasu. Nejvíce se o to zasloužila trojice Tomáš Jáchym, Jiří Smejkal a Jiří Ondráček. Všichni hráči získali po čytrech bodech.

Mladší dorost B

Z Pardubic bez bodu

Nedělní druhé kolo odehrál B tám na hřišti Pardubic, kde mu byl soupeřem místní B tým. V prvním zápase Pardubičtí doma prohráli a tak si chtěli tentokrát spravit chuť. Nakonec se jim to povedlo. Zápas skončil 5:2 pro domácí a Jihočeši mají po dvou kolech jeden bod.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....