Banes Motor České Budějovice
29.11.2002, David Lukeš

V pátek bitva Jihu proti Severu

V pátečním střetnutí na severu Čech budou naši hokejisté pokračovat v jízdě po kluzištích soupeřů. Na začátku tohoto týdne měli před sebou sérii tří zápasů v halách celků z první čtyřky tabulky. Po víkendových otřesech málokdo věřil ve vítězství v Třinci. Povedlo se. Proč by to tedy nešlo i v Litvínově?
Přestože severočeský klub vznikl až po druhé světové válce, mají souboje obou soupeřů tradici. Bitvy s divokými výsledky bývaly kořením extraligy. Zejména Litvínov, kde vyrostla spousta špičkových hokejistů, zdobila nálepka s drtivým útokem, ale děravou obranou. Chemici však nezaspali a přizpůsobili se novým trendům ve vrcholném hokeji. Zpevnili obranu, v brance dlouholeté stálici vyrostla zdatná konkurence v podobě dvojice Pinc - Podolka. Není tedy divu, že se může Litvínov pochlubit třetím nejnižším počtem inkasovaných branek. Severočechy však postihla v úterý při zápase s pražskou Spartou malá tragédie, zranil se totiž právě Marek Pinc. Pošramocené vazy v koleně si podle posledních zpráv vyžádají minimálně měsíc klidu.

Po nevýrazné loňské sezóně se letos Litvínov zabydlel v horních patrech tabulky, k postupu do vyřazovacích bojů mají Severočeši opravdu blízko. Na devátou Plzeň mají náskok osmi bodů. V zítřejším duelu tak budou zastávat roli favorita - a nejen díky aktuálnímu postavení v tabulce. Litvínovu se proti našemu celku na vlastním ledě daří. Pohled do historie nám prozradí, že v posledních pěti letech dokázali domácí zvítězit šestkrát, dvakrát se radovali Jihočeši, rovněž dvakrát odcházely celky z ledu smírně. Naposled se HC ČB podařilo v Litvínově vyhrát před necelými dvěma roky, 14. ledna 2001. Na výsledku 5:3 se podíleli hráči současného kádru Turek (2x), Šimánek, Rob a Suchánek).

Držme proto našim hráčům palce, aby podobný výsledek zopakovali i zítra, v pátek 28. listopadu. Utkání se hraje na Zimním stadióně v Litvínově od 17:30.

Sestava Litvínova v posledním utkání se Spartou: Pinc (41. Podolka) - Gýna, Hranáč, Kroupa, Ťupa, Kuntoš, Poživil - Prorok, Alinč, Skořepa - Klíma, Hübl, Kotrla - Trávníček, T. Martinec, Gombár - Šulc (21. Stavenský), Říha, Klobouček.
Chytat bude s největší pravděpodobností Podolka.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....