Banes Motor České Budějovice
26.11.2002, Darek Štalmach

Trenér Ocelářů by vyměnil zkoušku za body

T ř i n e c - "Raději bych neměl svou A licenci, jen kdybychom vyhráli." Slova trenéra třineckých Ocelářů Pavla Marka nejlépe vypovídají o zoufalství, jaké, s naplňující se hrací dobou, zalévalo srdce třineckých hokejistů. A o to důrazněji, že třinecký trenér vlastnil elitní trenérskou licenci teprve první den. "Když jsem viděl naši hráče jak dřou, nechávají na ledě srdce a přesto nevyhráli, raději bych šel ke zkoušce ještě jednou, na jaře." To staronový trenér Budějovic Jaroslav Pouzar byl samozřejmě spokojenější.

Na rozdíl od nedělního zápasu Třince se Spartou Praha, kdy hráči obou mužstev stačili během necelých dvou minut rozsvítit červené světlo za oběma brankáři, bylo čekání na první branku úterního duelu Třince s Jihočechy téměř nekonečné. "Bojovali jsme, dřeli jsme, ale nic nám nevycházelo," hořekoval trenér Třince Pavel Marek. "Rozhodující byly přesilovky. Snad v každém zápase alespoň jednu proměníme a dnes nic." Smutek Pavla Marka musel být o to větší, že jeho svěřenci odehráli šest přečíslení oproti jediné výhodě hostí. "Když je stav dlouho nerozhodný a oba brankáři drží čisté konto, pak stačí jediná střela a je po zápase. Dnes se to povedlo hráčům Budějovic."

Oprávněně byl po zápase spokojenější staronový trenér Českých Budějovic Jaroslav Pouzar: "Po změnách v hráčském kádru jsme neměli mnoho času na nějaké velké změny herní koncepce, ale některé jsme přesto provedli. Změnili jsme systém bránění, hráči se drželi spíše vzadu a do útočného pásma se pouštěli jen v okamžicích, kdy vybojovali na soupeři puk."

Jaroslav Pouzar měl sice pravdu v tom, že jeho tým hrál zezadu velice poctivě, ale s jeho slovy už nekorespondovaly některé okamžiky ve druhé třetině, kdy se jeho svěřenci odvážně pouštěli do forčekingu ve dvou a nebyly výjimkou okamžiky, kdy dva českobudějovičtí útočníci obsadili obě tyče Horčičkovy branky a zle dotírali na třineckého obránce pokoušejícího se rozehrát zpoza branky. "Musím také pochválit všechny hráče, včetně brankáře, za bojovnost a nasazení, s jakým utkání odehráli. Je to ale jen jedno utkání z mnoha a téměř nic neřeší. Máme teď před sebou zápasy s Litvínovem a Pardubicemi a v těch musíme potvrdit to co v hráčích je," upozornil budějovický lodivod.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....