Banes Motor České Budějovice
26.11.2002, David Lukeš

J. Pařízek: Jejich odchod nás mrzí, ale je nezbytný

To jsou slova generálního manažera HC České Budějovice, na jehož hlavu se snáší kritika rozladěných fanoušků, kteří přišli o dvě opory, na které byli zvyklí. Jaroslav Pařízek mne proto požádal o zveřejnění prohlášení, ve kterém znovu objasňuje opatření, o němž rozhodla správní rada v neděli večer. Vedoucí budějovického klubu znovu zdůrazňuje, že důvodem nebyly výkony (oba mimochodem dávali o víkendu branku), ale chování obou hráčů.
K nastalé situaci mi J. Pařízek řekl:

"Naprosto chápu, nejenom já, ale i další členové vedení klubu, rozladění některých našich skalních fanoušků. Vůbec se jim nedivíme, že je odchod Petra Sailera a Milana Nedomy mrzí, protože ačkoliv to zní divně, tak nás mrzí také. Znova musím zopakovat, že toto rozhodnutí není pouze mé, protože já nejsem ten jediný a výhradní, který řídí klub - mám však za něj pochopitelně odpovědnost - ale toto rozhodnutí je rozhodnutím členů správní rady, kteří zasedli po utkání s Vítkovicemi a dlouho do večera diskutovali o zmiňovaných opatřeních. Znova opakuji, že jsme si vědomi kvalit těchto hráčů, ale dle našeho přesvědčení jejich odchod z mužstva byl v této chvíli nezbytný. Hráči se musí chovat jako profesionálové, jsou za to špičkově placeni a jejich povinností a starostí je jen a jen jejich výkon a hra samotná, nikoli záležitosti, které jsou plně v kompetenci vedení klubu a trenérů. Opakuji, že mě samotného toto mrzí, ale za těchto okolností není jejich další působení v klubu možné."

Tolik k nejsledovanějšímu tématu na jihočeském hokejovém poli posledních dní. Kým ale chce Jaroslav Pařízek ztracené opory nahradit? "Mám několik variant, jak tuto situaci řešit," a aniž by uváděl konkrétní jména, pokračuje: "Mám jednak možnost trejdů, jednak možnost zpeněžit práva na hráče a za získané peníze angažovat hráče jiné." V případě Petra Sailera by přicházela druhá možnost, neboť hlavní český hokejový portál hokej.cz dnes odpoledne přinesl zprávu, že o něj projevila zájem pražská Sparta. Je to pravda? "Ano, je to pravda," potvrzuje J. Pařízek.

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....