Banes Motor České Budějovice
25.11.2002, David Lukeš

”Čistý” tým se pokusí zdolat třineckou tvrz

V úterý sehraje HC ČB odložený duel 19. kola na severu Moravy v Třinci. Kolo, jemuž byla coby hrací den v původním rozpisu přidělena první listopadová neděle, muselo ustoupit reprezentačním zájmům a Budějovičtí hokejisté se tak dostali do nezáviděníhodné situace. Vznikla jim série tří zápasů venku, kdy zajíždějí na ledy druhého, prvního a čtvrtého celku extraligy! Nepříliš snadná úloha pro tým, který obvykle body získává doma. Manažer Jihočechů Jaroslav Pařízek je však optimista.
Ten poměrně značně překvapil nejen jihočeskou fanouškovskou obec svým rozhodnutím, které vyplynulo z jednání správní rady (neděle večer + pondělí ráno). Příznivci, kteří si po nedělním propadáku, kdy Budějovičtí inkasovali ve druhé třetině od Vítkovic pět branek, byli jisti změnou v týmu, však spíše očekávali změnu na postu trenéra. Pařízek se ale za Lišku postavil. "Správní rada po jednáních v neděli a v pondělí dospěla k názoru, že největší problém je v hráčích. Sailer s Nedomou byli vyřazeni z morálních důvodů, o místo v sestavě se připravili sami. Jsme si vědomi, že se jedná o kvalitní hráče a kádr jejich vyřazením oslabíme, ale děláme vše proto, abychom je nahradili," zdůvodnil Pařízek své kroky.

Jenže... Po "čistce" v týmu přichází nesmírně náročná série tří zápasů na ledech týmů ze špice tabulky, navíc příští úterý otřesený tým Budějovic přivítá na svém kluzišti pražskou Spartu! Jaroslav Pařízek přiznává, že jeho ovečky nečeká lehká úloha, zároveň však věří v ozdravné účinky řezu hráčským kádrem. "Ano, jedeme k favoritům. Jedeme ale po vyčištění vzduchu v kabině. Když se hráči semknou, věřím, že to může šlapat. Proto jsme do hráčského kádru sahali."

Tým o víkendu pravdy prohrál se sousedy v tabulce, s nimiž by se podle papírových předpokladů měl rvát o play-off a tak jeho ztráta na osmé místo zaručující vyřazovací boje vzrostla na osm bodů. Věří generální manažer i při takové ztrátě v polovině sezóny v play-off? "Věřím."

Utkání v Třinci začíná v úterý 26. listopadu od 17:00.

Sestava Třince v posledním zápase proti Spartě: Horčička - Houdek, Malinský (41. Svoboda), Procházka, Jančařík, Cartelli, Žabka - Zadina, Král, Pletka - Janků, Marek, Pavelek - Ivan (38. Meluzín), Martynek, Polončič (35.-36. Meluzín).

Sociální sítě

Jaká byla podle zástupců vedení sezona 2023-24? pojďte si to poslechnout!

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....